Srijeda, 25.01.2006.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog bure koja je proteklih dana prouzrokovala kvarove na elektromreži, bez električne energije i jutros su potrošači u naseljima Karakašica, čitluk i Bitelić. Pojedinačnih kvarova ima i u drugim naseljima. Prema najavama iz sinjskog pogona HEP-a, svi kvarovi će se otkloniti tijekom dana.

AKCIJA CIJEPLJENJA PASA U CETINSKOM KRAJU

Na području Splitsko - dalmatinske županije provode se pojačane preventivne mjere praćenja slučajeva bjesnoće kod životinja i potencijalne opasnosti zaraze ljudi. Cilj je spriječavanje svake mogućnosti pojave bolesti i širenja zaraze.U županiji je zabilježeno prosječno oko 200 ugriza pasa kod ljudi, a nije zabilježen niti jedan slučaj bjesnoće kod čovjeka. U cilju spriječavanja bolesti veterinarski inspektori apaliraju na vijesnike pasa da svoje ljubimce cijepe protiv bjesnoće, najkasnije do 31. ožujka.

Akcija cijepljenja pasa protiv bjesnoće na području Cetinskog kraja je počela i obavlja se svakodnevno na terenu. Cijena cijepljenja je 118,00 kuna, a novost od ove godine je čipiranje, odnosno označavanje mikročipom prinovljene štenadi starije od 3 mjeseca, prema Pravilniku o označavanju pasa. Ukupna cijena čipiranja i cijepljenja iznosi 162,00 kune. Vlasnici pasa s prebivalištem u Sinju naknadno će biti obaviješteni o akciji cijepljenja u gradu.Oni koji svoje ljubimce ne cijepe prema rasporedu cijepljenja na terenu, mogu se prijaviti naknadno na broj 821 - 079 ili dovesti pse u Veterinarsku stanicu u Sinj.

GODIšNJICA POGIBIJE PRIPADNIKA ZRAKOPLOVNOG VODA HRZ

Svetom misom zadušnicom i polaganjem vijenaca na spomeniku "Slomljeno krilo" u sinjskom naselju šimci, sutra će se obilježiti 14. godišnjica pogibije zrakoplovaca i padobranaca Davora šabića, Branka Fridela, Mladena škalica, Borisa Kekeza i Bojana Vojvode. Oni su, pripremajući se za borbene zadatke, poginuli 1992. godine kao pripadnici Samostalnog zrakoplovnog voda Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - protuzračne obrane 4. Brigade ZNG-a.

Misa zadušnica održat će se sutra s početkom u 11,00 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske. Nakon toga kod spomenika u šimcima vijence će položiti članovi obitelji, gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević sa suradnicima, predstavnici braniteljskih udruga, MORH-a i zračne baze Divulje.

VRIJEME

Vedro i sunčano sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 7 sati u Sinju bila je - 5 stupnjeva Celzijevih. I dalje će biti hladno, uz dnevnu temperaturu zraka između 2 i 7 stupnjeva.