Utorak, 25.01.2005.

STANJE NA CESTAMA

Zbog poledice radnici Sinjske Nadcestarije jutros su posipali dionice županijskih i lokalnih cesta prema Trilju, Strmendocu, Otoku i Rudi. Potvrdili su kako su sada ceste čiste i prohodne pa se vozi bez zastoja.
Kamioni i autobusi koji prometuju prema unutrašnjosti moraju imati postavljene lance na pogonskim kotačima, a ostala vozila prometuju uz zimsku opremu.

IZVIđAčI STIGLI U KORITA

Oko 35 izviđača odreda «Malin» koje predvodi nastavnik Davor Ratković sretno su stigli u planinarski dom u Koritima gdje će boraviti nekoliko dana.

DANI KRNJEVALA

Drugi dio siječnja i početak veljače rezervirani su za pokladne svečanosti. Civilni ključevi mnogih dalmatinskih gradova su u rukama krnjevalskih udruga. Tako od proteklog vikenda simbolično vlast u Sinju obnaša krnjevalska udruga koja se kvalitetno priprema za završne pokladne svečanosti.

U Triljskom kraju najavljuju se dječji maskembali kao i prigodne krnjevalske svečanosti gotovo u svim selima s područja grada.

UKLANJANJE OšTEćENIH I TRULIH KESTENA NA ALKARSKOM TRKALIšTU

U sklopu radova na Alkarskom trkalištu bit će uklonjena dva stabla kestena koji su i stradali u granatiranju Sinja u Domovinskom ratu i na kojima su nastupile opsežne truležne promjene kao i promjene nastale crvotočinom. Radi se o drugom i trećem stablu od vrha prema osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića i ista predstavljaju prijetnju vozilima i pješacima na Alkarskom trkalištu. Nakon uklanjanja stabala i vađenja korijenja na njihovo mjesto bit će zasađena stabla iste vrste.

LOVCI UBILI DIVLJU SVINJU ZARAžENU TRIHINELOZOM

U Sinjskoj veterinarskoj stanici zabilježen je još jedan slučaj trihineloze. Radi se o mesu divlje svinje koju su ubili lovci iz Vedrina proteklog vikenda. Naknadno je utvrđeno da je meso zaražene svinje podijelilo 5 lovaca. Veterinari su zajedno s nadležnim državnim inspektorom uspjeli skupiti sve podijeljeno meso radi njegovog neškodljiva uklanjanja.

VRIJEME

U poslijepodnevnim satima prema meteorološkim najavama očekuje nas snijeg nošen vjetrom. Zapuhat će bura a najviša dnevna temperatura zraka bit će do 3 stupnja Celzijeva.