SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Na 7. sjednici Gradskoga vijeća utvrđen je prijedlog rada vijeća za tekuću godinu, plan se donosi u cilju programiranja i izvršavanja poslova i zadataka te usmjeravanja rada Gradskog vijeća.

Raspoređena su i sredstva Gradskog proračuna za športske i kulturne udruge u gradu. Tom prerspodjelom 2 milijuna i 200 tisuća kuna izdvojeno je za 20 športskih udruga koje djeluju pri gradu. Sredstava u iznosu od 900.000 kuna izdvojena su za 15 udruga, a najveći dio proračunskog novca u kulturi izdvojen je za Kulturno-umjetničko središte koje ima i 4 zaposlena djelatnika.

Usvojen je i novi pravilnik o načinu i uvjetima stipendiranja studenata koji je predsjednik Gradskoga vijeća Miše Varenina ocijenio kao puno boljeg i fleksibilnije od prethodnog istaknuvši kako su u novi pravilnik uvrštene i kategorije studenata koje prije nisu bile obuhvaćene pravilnikom.

Usvojen je i prijedlog vjerodostojnog tumačenja članka 28. odluke o donošenju Genaralnog urbanističkog plana grada Sinja kojim je i otklonjena posljednja proceduralna prepreka za prelazak Splitske mljekare Mils na područje našega kraja, točnije na područje bivše klaonice kod Trnovače.

08.02.06