Program proslave blagdana Svetoga Luke

 
Povodom Dana općine i blagdana svetog Luke, sutra 16. listopada u Otoku će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća.

Program proslave počet će u 11,30 sati polaganjem vijenaca kod spomenika ‘Branitelj’ i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na općinskom trgu. Nakon toga, u Općinskoj dvorani, s početkom u 12 sati, održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Otok, a potom će uslijediti prigodni domjenak.

Dan poslije, u srijedu 17. listopada od 17,30 na Trgu dr. Franje Tuđmana održat će se večer folklora, a u 19 sati koncert Mate Grgata i grupe Uzbuna.

U četvrtak, 18. listopada, na sam Dan Općine Otok i blagdan svetog Luke, svečano misno slavlje s procesijom počet će u 10,30 sati, a predvodit će ga i propovijedati monsinjor Martin Vidović, apostolski nuncij, naslovni biskup Ninski. Nakon svete mise izaslanstvo Općine Otok i braniteljskih udruga položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomenika ‘Otočkim žrtvama iz 1715. godine’.

Petak, 19. listopada rezerviran je za sportski dio programa. Od 10 sati na boćalištu Gola brda, u organizaciji BK Otok, održat će se boćarski turnir, a u 19 sati u školskoj dvorani revijalna boksačka priredba u organizaciji BK ‘Vuk’ Otok.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

15.10.18