Obilježavanje Blagdana gospe Žalosne i Dana Općine Hrvace


Prigodnim vjerskim i kulturno-umjetničkim programom u Hrvacama će se obilježiti Blagdan Gospe Žalosne i Dan Općine Hrvace.
U ponedjeljak, 17. rujna u 10 sati služit će se sveta misa zadušnica za mučki ubijene hrvatske redarstvenike 1991. godine od strane srbočetničkog agresora.
Od četvrtka, 20. rujna do subote, 22. rujna trodnevnica je Gospi Žalosnoj koja počinje u 17 sati krunicom i litanijom, a nakon toga Sveta misa i propovijed.
U nedjelju, 23. rujna bit će vanjska proslava, svetkovina Gospa Žalosna. Od 8 sati služit će se Tiha Sveta misa, a u 10 sati će početi procesija i svečana sveta misa koju će predvoditi mons. Mile Bogović, ličko-senjski biskup u miru.
Pored vjerskog, organiziran je i kulturno umjetnički i svjetovni program. U petak, 21. rujna program će početi u 11 sati polaganjem vijenaca na spomenik MUP-a, a nakon toga u 12 sati uslijedit će Svečana sjednica Općinskog vijeća. Istoga dana u školskoj sportskoj dvorani u 19,30 sati početi koncert Klape Hrvace i gostiju.
U subotu, 22. rujna nakon svete mise u 19 sati u školskoj sportskoj dvorani uslijedit će kulturno-umjetnički program na kojem će nastupiti HKUD ‘Peruća’ Hrvace i njihovi gosti.
 
IZVOR: WWW.FERATA.HR

16.09.18