Pobjednice ‘Mikrofona’ Lana Rubelj i Lana Klarić Kukuz

 
U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Gospe Sinjske 2018.’ u Alkarskim dvorima sinoć je održan dječji festival pjevača amatera ‘Mikrofon je vaš’.

Na ovogodišnjem, 19. po redu festivalu nastupilo je 19-ero djece koje je za nastup pripremao sinjski glazbenik Joško Delić Zurzi.

Nakona nastupa svih natjecatelja, stručni žiri, u kojem su bili profesorica glazbe i pedagoginja Teana Kovačević, legendarna sinjska pjevačica Inga Romac Šarić i sinjski tekstopisac i glazbenik Vedran Gavrić, odlučili su kako je najbolja izvođačica Lana Rubelj koaj je izvela pjesmu ‘Još te volim kao nekada’. Drugu nagradu žirija osvojila je Mihaela Petričević koja je nastupila s ‘Wrecking Ball’, a treću Lucija Smajo, Flora Bašić i Sara Duplančić koje su zajedno izvele pjesmu ‘Lako je sve’.

Mnogobrojna publika najboljom je proglasila Lanu Klarić Kukuz koja je nastupila s pjesmom ‘Kapetane hvala’. Po glasovima publike druga je bila Ela Perić s pjesnom Ja sam za ples’, a treća Sara Alebić s ‘Vidi se iz aviona’.

Dodajmo kako su za vrijeme glasovanja publiku zabavljali sudionici showa Zvjezdice Đana Smajo i Dino Guščić te mlada pjevačica iz Košuta Martina Bakić.

Glazbeni voditelj festivala bio je Joško Delić Zurzi, dok je za organizaciju programa i ozvučenje zaslužan Ivica Ćosić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

01.08.18