Zadarski Business park kupuje Dalmatinku Novu…


Jutros smo dobili vijest kako je nakon 6 godina i osam prodajnih ročišta konačno došlo do prodaje Dalmatinke Nove d.d. u stečaju. Novi kupac je tvrtka Business park iz Zadra koja za Dalmatinku nudi 24 milijuna i 500 tisuća kuna.
Ovu informaciju potvrdila nam je stečajna upraviteljica Dalmatinke Natalija Mladineo, kazavši kako je kupac jučer uplatio 2 milijuna i 450 tisuća kuna jamčevine. U daljnjem postupku prodaje Općinski sud donijet će Rješenje o dosudi, a nakon što ono postane pravomoćno, tvrtka Business park imat će rok od 60 dana da u cijelosti položi kupovninu, čime će postati vlasnik Dalmatinke.
Mladineo nije mogla precizirati u kojem iznosu će bivši radnici tvornice, koji potražuju 10,36 milijuna kuna zaostalih plaća, naplatiti svoja potraživanja.
Prodaju Dalmatinke kratko je komentirala gradonačelnica Sinja Kristina Križanac:
‘Važno je istaknuti kako će napokon bivši radnici Dalmatinke dobiti svoje zaslužene plaće i vjerujem da će te tražbine dobiti prioritet prilikom namirenja. Vjerujem i da će novi vlasnik iskazati svoje planove raspolaganja nekretninom na način koji će otvoriti jedan novi pravac razvoja grada Sinja’, kazala je gradonačelnica Križanac.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

14.11.17