Četvrtak, 24.12.2009.

BadnjakBlagoslovljen Božić i sretna Nova godina!

Badnjak je, dan uoči Isusova rođenja-Božića za koji se pripremaju katolički vjernici. Tradicionalno će se Božić u svim crkvama dočekati misama polnoćke, koje počinju u 24 sata. Crkva Čudotvorne Gospe Sinjske otvorit će se u 23 sata i 30 minuta.

Prije polnoćke u crkvi Svih svetih Hrvacama održat će se priredba „On je naš mir“ koju će izvesti vjeručenici. Priredba će početi u 23,30.

Vjernici koji se još nisu ispovjedili mogu to učiniti danas do  18,00 sati jer ispovijedi sutra, na Božić, neće biti.

Svete mise u crkvi Gospe Sinjske sutra će se služiti u 7, 8, 9, 10, 11,30 i u 18 sati. Misu u 10 sati prenosit će  Hit radio. U okolnim crkvama svete mise će biti prema nedjeljnom rasporedu.

"Mir i dobro"

Preventivnom akcijom „Mir i dobro“, a posebno tijekom blagdana, policija pojačano kontrolira nedozvoljenu prodaju i uporabu pirotehničkih sredstava. U cestovnom će prometu posebnu pozornost posvetiti većoj protočnosti prometa i suzbijanju nezakonitog unošenja pirotehničke galanterije preko graničnih prijelaza.

Na području Cetinskog kraja promet je pojačan i odvija se bez zastoja

Na području Cetinskog kraja promet je pojačan i odvija se bez zastoja. Na Graničnom prijelazu Kamensko pojačan je promet na izlazu iz RH, no nema čekanja na prijelaz granice.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, kao i na cestama u gorju, te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale zbog mogućih odrona zemlje i kamenja.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici samo na državnoj cesti D 42 Saborsko- Poljanak-Selište.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, bit će danas (24. prosinca) od 15 do 23 sata i u nedjelju (27. prosinca) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).
IZVOR: HAK