Srijeda, 24.12.2008.

USUSRET BOžIćU - 2008.

25. prosinca (četvrtak) - BOžIć-ROÐENJE GOSPODINOVO
26. prosinca (sv.Stjepan) - Božićna predstava Dj. zbora (18 h)
27. prosinca (sv. Ivan) - Početak blagoslova obitelji u župi
27. prosinca (sv.Ivan) - "žive jaslice" u samost. dvorištu (17 h)
28. prosinca (nedjelja) - Svetkovina Svete Obitelji
31. prosinca (srijeda) - Sv. misa zahvalnica - Stara God. (10 h)
1. siječnja (četvrtak) - Svetkovina sv. Bogorodice - Nova Godina
6. siječnja (utorak) - Svetkovina Bogojavljenja - Tri Kralja
10. siječnja (subota) - Završetak blagoslova obitelji u župi
11. siječnja (nedjelja) - Krštenje Isusovo - kraj božić. vremena
IZVOR: SVETIšTE GOSPE SINJSKE

BADNJAK

Badnjak je, dan uoči Isusova rođenja - Božića za koji se pripremaju katolički vjernici. Tradicionalno će se Božić u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske, kao i u svim okolnim crkvama, dočekati polnoćkom koja počinje u 24 sata. Crkva u Sinju otvorit će se u 23 sata i 30 minuta. Vjernici koji se još nisu ispovjedili mogu to učiniti večeras do 18,00 sati.

Svete mise u crkvi Gospe Sinjske sutra, 25. prosinca, će se služiti u 7, 8, 9, 10, 11,30 i u 18 sati. U okolnim crkvama svete mise će biti prema nedjeljnom rasporedu. Sutra ispovijedi neće biti.

Večeras u crkvi Sv.Mihovila u Trilju svetu misu u ponoć služit će dekan Cetinskog dekanata i Triljski župnik don. Stipe Ljubas. U 20 sati u Trilju će se služiti sveta misa za djecu, a u Košutama sveta misa je večeras u 22 sata. Sutra na blagdan Božića u Trilju mise su u 7,30-09 i 10.30 sati, a u Košutama u 11 sati.

U Otoku polnoćku će u crkvi Sv.Luke predvoditi otočki župnik fra. Mate Matić. Sutra na Božić svete mise bit će u 09 sati i 10.30 sati.

Svečano misno slavlje večeras u crkvi Sv. Jakova i Ane u Dicmu služit će dicmanjski župnik don. Vlado Strikić dekan kliškog dekanata. U Dicmu misa na Božić je na rasporedu u 10.30 sati.

Svečanu svetu misu na ponoć u Hrvacama predvodit će hrvatački župnik fra Frano Bilokapić, a prije toga u 23.30 sati prigodnu priredbu posvećenu Božiću izvesti će mladi Hrvaca. Sutra na Božić te na Sv.Stipana i Ivana svete mise bit će u 10.30 sati.

Svečano misno ponoćno slavlje u Vrlici će u crkvi gospe od Rožarija predvodit će župnik fra Marko Duran. Sutra su na rasporedu mise nedjeljnog rasporeda.

I u ostalim crkvama na cijelom području Cetinskog kraja služit će se mise polnoćke, a na sam blagdan Božića svete mise po rasporedu župnika.

"MIR I DOBRO"

Preventivnom akcijom "Mir i dobro", a posebno tijekom blagdana, policija će pojačano kontrolirati nedozvoljenu prodaju pirotehničkih sredstava. U cestovnom će prometu posebnu pozornost posvetiti većoj protočnosti prometa i suzbijanju nezakonitog unošenja pirotehničke galanterije preko graničnih prijelaza. Obzirom da najviše opasnosti građanima prijeti na mjestima okupljanja većeg broja osoba, policija poziva građanstvo na suradnju u provedbi akcije "Mir i dobro" te na primjereno ponašanje kao doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana, jer valja imati na umu da se nesreće ne događaju nekom drugom, ističu u MUP-u. Akcija će trajati do 7. siječnja iduće godine.

OBAVIJEST

Gradsko poglavarstvo odobrava rad prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na dan državnog blagdana 26. prosinca 2008. godine u vremenu od 07,00 do 13 sati.

POPISAN UGOVOR O GRADNJI OBJEKATA I UREđAJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE 1. FAZE GZ KUKUZOVAC

Potpisan je Ugovor o građenju objekata i uređaja komunalne infrastrukture dijela 1. faze realizacije Gospodarske zone Kukuzovac, vrijedan gotovo 19 milijuna i 800 tisuća kuna. Ugovor su jučer potpisali Damir čarić, direktor društva Gospodarska zona Kukuzovac i Marko Milardović, predsjednik uprave Poduzeća za ceste Split. Radovi u Zoni počet će 07.siječnja 2009.

ODRžANA 96. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na 96. sjednici, koja je održana jučer, sinjsko Poglavarstvo je usvojilo izvješće povjerenstva za odabir poduzetničkih projekata iz programa poticanja poduzetništva na području Sinja za ovu godinu. Grad će sufinancirati projekte u ukupnom iznosu od 450 tisuća kuna.

ODRžANA TRIBINA "GLOBALNA GOSPODARSKA SITUACIJA I HRVATSKA"U organizaciji sinjskog SDP-a sinoć je u hotelu Alkar u Sinju, s početkom u 18,00 sati, održati tribina pod nazivom "Globalna ekonomskka situacija i Hrvatska". Gosti predavači bili su profesori Ljubo Jurčić i Branko Grčić.

ODRžAN BOžIćNO-NOVOGODIšNJI KONCERT

U sinjskom kinu sinoć je održan tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert klape Sinj i njihovi gostiju: Pivača KUD-a Cambi i ženske klape Mirakul iz Splita.

OBAVIJEST

Svetište i župa Gospe Sinjske u petak 26. prosinca na blagdan sv. Stjepana priređuju Božićni musical "Noćas mir se svijetu rodi". Autor teksta i glazbenih točaka je Nikša Krpetić, a izvodi župni dječji pjevački zbor u crkvi Gospe Sinjske s početkom u 18 sati. Zbor su uvježbali i pripremili časna sestra Jelena Mijić i fra. Jure župić koji ravna božićnim mjuziklom.

SPORT

Sinoć su odigrani susreti prvog kola i pretkola sinjskog malonogometnog turnira:
C.b. Bosti Sinj - Satrić 5:3
Brnaze - Automat klub Sućidar Split 1:3
C.b. Net Kaštel Lukšić - š.d. Dicmo 1:5
Garas keramika Udovičići - Frendovi Lučane 3:2

I na sinjskom i triljskom turniru nema utakmica večeras i sutra na Božić. Nastavak ovih turnira slijedi u petak 26. prosinca.

U protekla tri dana mlade rukometašice žRK sinj sudjelovale su na vrlo jakom međunarodnom turniru koji je održan u Sesvetama. U konkurenciji osam klubova zauzele su vrlo dobro četvrto mjesto.

KRONIKA 92

PP SINJ,17.12.2008.god. provedena je kriminalistička obrada nad četrdesetšestogodišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio dvije provale u različite sportske kladionice u Sinju u noći sa 06. na 07.02.2008. i 05. na 06.11.2008.god, pri čemu je otuđio metalne sefove sa novcem. Slijedi mu KP po čl. 217 KZ.
IZVOR: PU SD