Četvrtak, 24.11.2016.

Spomen na ubijene fratre u Cetinskoj krajini


U petak 25. studenog u crkvi Gospe Sinjske u 18 sati slavit će se sv. Misa zadušnica za 44 franjevca provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, koje su tijekom i nakon Drugog svjetskog rata komunisti ubili.
Od 44 franjevca Provoncije, 20 je ubijenih fratra koji su pastoralno djelovali u Cetinskoj krajini. Tim spomenom svake godine se na mlađe naraštaje prenosi uspomena na njih. ‘Dani pobijenih fratara Provincije Presvetog Otkupitelja’ podsjeća nas na svjedočanstvo vjere koje su nam dali naši ubijeni fratri, kao i oni ubijeni diljem naše Domovine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras projekcija dokumentarnog filma ‘Razred’Večeras, 24. studenog s početkom u 19 sati, u caffe baru bROCKva održat će se projekcija dokumentarnog filma ´Razred´ hrvatske redateljice Vesne Ćudić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert u vojarni ‘Ivaniš Nelipić’U organizaciju udruge SUK sutra, 25. studenog u vojarni ‘Ivaniš Nelipić’ nastupit će bendovi ‘Andrija’ (Livno, BiH) i ‘eto’ (Split).
‘Andrija’ je kultni bend koji postoji još od 2002. godine i iza sebe imaju četiri ciklusa, kako oni sami kažu misleći na albume. Sva četiri albuma (‘Grdna Rano’, ‘Neumjerenost u iću, piću i krvoproliću’, ‘Borba Bikova’ i ‘Zar i ti, sine, bildaš?’) su nezavisno izdani te su publiku i kritičare ostavili u tišini s pregršt pohvala i vrhunskih komentara. ‘Andrija’ je u Sinju već na domaćem teritoriju, 2005. godine su svirali na četvrtom SARS festivalu. Vraćaju se u Sinj ovaj put predstaviti nadolazeći album.
‘eto’ je najjača splitska snaga psihodelične/punk/rock scene, koja postoji pune tri aktivne godine. Uz već poveliku brojku koncerata iza sebe, što samostalnih što festivalskih, bend je sredinom 2016. godine izdao album ‘Mačaka u prizmama’, s tri singla koja prate album (‘Exodus’, ‘Medo’ i ‘Angelo Rosso’). ‘eto’ nam donosi i predstavlja ‘Mačka u prizmama’.
Koncert počinje u 22 sata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR