Srijeda, 24.11.2010.

Tvrtka "Mils mljekara Sinj" d.o.o danas, 24. studenoga, će se uvesti u dio prostorne cjeline na Gospodarskoj zoni Kukuzovac

Tvrtka "Mils mljekara Sinj" d.o.o danas, 24. studenoga, će se uvesti u dio prostorne cjeline za koju je pokazala interes na Gospodarskoj zoni Kukuzovac.  Uvođenjem  investitora u prostor stekli su se uvjeti  za izradu projektne dokumentacije na parceli, ali i za potpisivanje predugovora rekla je direktorica GZK Dijana Breko. Podsjetimo, sinjski Mils pokazao je interes za izgradnju mljekare na 12 050 m2 na Zoni, a namjera investitora je zaposliti 50-tak osoba. 
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Okrugli stol na temu "Provođenje Protokola o postupanju u slučaju nasilja nad ženama“

Sutra, 25. studenoga, se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Sinja organizira okrugli stol na temu „Provođenje Protokola o postupanju u slučaju nasilja nad ženama“ na području Sinja. Okruglom stolu će nazočiti  predstavnici nadležnih tijela  i drugih čimbenika koji sudjeluju u otkrivanju suzbijanja nasilja te pružanja pomoći i zaštite osobama izloženim nasilju u obitelji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR...

Obilježavanje vojne akcije "Zima 94“

Udruga veterana dragovoljaca 126. sinjske brigade pri kraju je s pripremama za svečano obilježavanje vojne akcije „Zima 94“, koja je trajala od 29. studenoga do 24. prosinca 1994. godine. U ovoj akciji oslobođeno je  200 kilometara kvadratnih prostora na Dinari  iako su vremenski uvijeti bili iznimno nepovoljni. „Zima94“ bila je preteča za Oluju i ostale oslobodilačke akcije u Domovinskom ratu. Svečano obilježavanje  akcije  bit će u petak 26. studenoga na Maglaju.
 IZVOR: WWW.FERATA.HR...

Komemoracija i sv. misa za pobijene fratre

U Drugom svjetskom ratu i poslije rata, voljom komunističkog i fašističkog režima, ubijena su 44 franjevca iz Provincije Presvetoga Otkupitelja. Među njima je 18 fratara rodom ili po službi iz Cetinskog kraja.
Komemoracija i sv. misa za pobijene fratre služit će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, u petak 26. studenoga od 18 sati, a predvodi je  dr. fra Stjepan Čovo. Poslije svete mise predstavljanje je knjige o franjevcu mučeniku fra Metodu Veziliću.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Sinj organizira predavanje o edukaciji i prevenciji raka dojke s ultrazvučnim pregledom. Akcija će se održati danas, 24. studenoga, u 16 sati u prostorijama sinjskog SDP-a.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Zagrebački Dinamo darovao je glavičku školu nogometa s 30 sportskih kompleta-dresova, trenerki, šuškavaca. Uz to, zagrebački prvoligaš mladim Glavičanima je uz sportsku opremu poklonio 10 nogometnih lopti s logom UEFA. Ante Milanović voditelj škole nogometa istaknuo je kako je ovo tek početak  sportske suradnje.


U subotu 26.studenoga KK „Alkar“  igra utakmicu 8. kola A-1 lige u Dubrovniku protiv istoimenog domaćina. Predsjedništvo Kluba navijača  Sinjski Maligani osiguralo je autobus za sve one koji žele ići i navijanjem pomoći klubu da dođe do ove važne gostujuće pobjede. Svi zainteresirani mogu se  javiti na e-mail sinjski.maligani@gmail.com
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na broj mobitela 091/234-0356. Cijena puta ovisi o broju prijavljenih članova za gostovanje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 193

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom. Osnovano se sumnja kako se tijekom 2009.godine i 2010.godine, na području Sinja, nasilnički ponašao prema svojoj obitelji. Uz odgovarajuću kaznenu prijavu  priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama


Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima.
Duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju zbog mogućih je odrona potreban dodatni oprez.

Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D 8), preko Šibenskog mosta i dionicom Kaštel Stari-čvor Plano.

Zbog radova na vijaduktu Jamani dionica brze ceste Solin-Klis (D 1) na pola će sata biti zatvorena za promet danas u 12,30.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK