Utorak, 24.11.2009.

Tiskovna konferencija Udruge Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Ogranak Sinj

Sutra, 25. studenoga, će u svojim prostorijama tiskovnu konferenciju u 10 sati održati Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Ogranak Sinj. Govorit će se o pokretanju inicijative za gradnju spomen obolježja Sinjanima poginulim u Vukovaru Andriji Alčiću i Ivici Poljaku, te uređenju prostora oko biste prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana, koja je postavljena na Trgu koji nosi njegovo ime

Obavijest

Zbog radova na prespajanju vodovoda za Vojnić sutra, 25. studenoga, od 8,00 do 17,00 sati doći će do prekida u opskrbi vodom potrošača u naseljima Vojnić i Gardun.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 25. studenoga, će bez struje biti potrošači na području Ercegovaca, naselja Pavić i Perić, od 9 do 14 sati, te potrošači na području Peruče, naselja Prolić i Hrgović, od 9 do 13,00 sati. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Priopćenje Kluba vijećnika SDP-a Sinj

Temeljem članka 54. Poslovnika Gradskog vijeća grada Sinja a u svezi primjene članka  18. Statuta Grada Sinja, kao i čl.16. navedenog Poslovnika, SDP Gradska organizacija Sinj-putem svog Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Sinj traži uvrštavanje u dnevni red 8. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, Inicijative za izdvajanjem Doma zdravlja Ispostava Sinj, iz županijskog Doma zdravlja.
Dom zdravlja Sinj izgrađen je samodoprinosom građana Sinja i Cetinske krajine još u prošlom stoljeću a samostalno je poslovao da 2003 godine kada se integrirao u županijski Dom zdravlja., čime je izgubio svoju plansku, razvojnu, financijsku i kadrovsku autonomiju....

Obavijest

Grad Sinje je objavio Natječaj za prijam u službu na neodređeno vrijeme na radno mjesto stručni suradnik za poljoprivredu u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja. Natječaj možete preuzeti na internet stranicama Grada Sinja

Na Trgovačkom Sudu u Splitu održano izvještajno ročište u stečajnom postupku nad Dalmatinkom Novom

Na izvještajnom ročištu u stečajnom postupku nad Dalmatinkom Novom, na Trgovačkom Sudu u Splitu, stečajni upravitelj Vedran Šeparović izvijestio je skupštinu vjerovnika o trenutnoj situaciji u tvornici, o njenoj imovini, potraživanjima kao i o mogućnosti nastavka proizvodnje. Prema njegovom izvješću, za bilo kakav nastavak proizvodnje u Dalmatinci Novoj u prvoj godini poslovanja bilo bi potrebno uložiti oko 54 milijuna kuna. Odlukom skupštine vjerovnika u javnim glasilima objavit će se oglas o prodaji imovine stečajnog dužnika kao tehnološke cjeline, odnosno ponuda zainteresiranima da dostave pisanu ponudu ukoliko žele preuzeti Dalmatinku Novu radi bilo kakve daljnje proizvodnje. Odvjetnik Zoran Vujanović kaže kako će se oglasiti i javna prodaja svih zaliha gotove robe kako bi se osigurala novčana sredstva neophodna za vođenje stečajnog postupka.
Na današnjemj izvještajnom ročištu osnovan je i peteročlani odbor vjerovnika u kojem su predstavnik Grada Sinja, Ministarstva financija, bivša stečajna upraviteljica Dalmatinke Nove Natalija Mladineo, predstavnica radnika Iva Radonja i odvjetnik radnika Zoran Vujanović. Odbor vjerovnika već će sljedećeg tjedna imati prvu sjednicu a zadatak mu je nadzirati i usmjeravati odvijanje stečajnog postupka.
Odvjetnik Vujanović kaže kako su dvije mogućnosti: jedna je totalna rasprodaja imovine Dalmatinke Nove radi namirenja vjerovnika, a druga, za koju se zalažu radnici, nastavak proizvodnje sa zainteresiranim poslovnim partnerima.

Radnici SMS-a odlučili sudskim putem naplatiti svoja potraživanja

Oko 15–ak radnika SMS-a, koji su se i jutros okupili pred pogonom u Trilju, ni danas nije dobilo potvrde o isplaćenim plaćama kako bi mogli ostvariti pravo na novčanu naknadu Zavoda za zapošljavanje. Svoja potraživanja odlučili su tražiti sudskim putem.

Održana sjednica Općinsko vijeća Dicma

Na današnjoj sjednici općinsko Vijeće Dicma raspravljalo je o izmjenama i dopunama općinskog statuta, pokretanju vlastitog komunalnog pogona u općini, te o nastavku izgradnje infrastrukturnih projekata. Donesena je odluka o novom prijedlogu stipendiranja studenata.

Humanitarni rukometni turnir za Maria Efendića

Sutra, 25. studenoga, u 17 sati u sinjskoj športskoj dvorani održat će se humanitarni rukometni turnir za Maria Efendića. Na turniru će sudjelovati Kamičak, EMC Split, Pršuti Voštane Trilj i Hrvatski dragovoljac. U glazbenom dijelu nastupit će Sinjske mažoretkinje i klapa Sinj. Prodaja ulaznica u knjižarama Axel i Duga i TO Alka te na ulazu u dvoranu. Organizator turnira je RK Kamičak a medijski pokrovitelj Hit radio.