Subota, 24.11.2007.

650. OBLJETNICA SPOMENA FRANJEVAčKOG SAMOSTANA U SINJU



Danas se obilježava 650. obljetnica Franjevačkog samostana u Sinju. Program je počeo u 9 sati u velikoj dvorani, gdje je sve nazočne pozdravio gvardijan fra Bože Vuleta. Predavanje o početcima franjevaštva u Sinju održao je Ivan Botica s filozofskog fakulteta u Zagrebu, a nakon toga održan je okrugli stol na temu: Franjevaštvo danas i sutra. Sudionici Okruglog stola su dr. Neven šimac, prof. dr. Inga Tomić - Koludrović, prof. dr. fra špiro Marasović, doc. Dr. fra Ante Vučković. Slavlje je završeno svečanom misom u 12 sati koju je predvodio provincijal fra. željko Tolić.

BLAGDAN SVETE KATE

U mjesnoj crkvi u Lučanima održava se trodnevnica povodom blagdana zaštitnice svete Kate. Svetu misu danas će predvoditi župnik župe Gospe Sinjske fra Nikica Ajdučić. Svečano misno slavlje bit će sutra u 10,30 sati, a predvodit će ga i propovijedati prof. fra Bruno Pezo.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje američka akcijska komedija "Gas do daske 3". U glavnim ulogama Jackie Chan i Chris Tucker. Film se prikazuje u dva termina: u 18,00 i u 19,30 sati.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj postavljeni na D-220 (Trilj - Gornja Tijarica), a poslijepodne na D-1 od Sinja do Maljkova.
Sutra će uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila biti postavljeni: ujutro na D-220 (Trilj - Gornja Tijarica), a poslijepodne na D-1 (Karakašica - Dicmo) i D-60 (Brnaze - Ugljane).

SPORT

Alkar s novim trenerom Davorom Vučkovićem - Maxom kreće po prvu pobjedu. Danas u 19,30 sati u Sinju se sastaju Alkar i Kvarner iz Rijeke.

Dugo očekivani derbi ovog dijela prvenstva 3.HNL - jug, između Hrvaca i Junaka odigran je danas u Hrvacama rezultatom 0:0.

članovi šRD Cetina iz Sinja danas će obavljati poribljavanje Cetine, Rude, Graba i pritoka, te glavni kanal, s potočnom pastrvom dužine 15 do 20 cm, ukupne težine oko 300 kilograma.

Olimpijski bazen u Sinju: Po dnu i bočnim zidovima caruju alge

Autor Jerko BLAJIć


SINJ - Nakon što je, krajem ljeta, prestao radom olimpijski bazen u Sinju, 25 radnika dobili su otkaze ugovora o radu. Od njih su desetorica radili isključivo na tom objektu dok su drugi bili raspoređeni na popratnim sadržajima.

Bazen na poklon
U četvrtak su radnici uputili sinjskom gradonačelniku Nikoli Tomaševiću javni proglas. Uputili su ga i na adrese svih članova poglavarstva i vijeća te medijima. Traže povratak na posao ili nova radna mjesta.
...