Četvrtak, 24.11.2005.

SNIJEG U SINJU


Sinj je jutros osvanuo sa snježnim pokrivačem debelim 8 centimetara. Snijeg koji intezivno pada od 6,30 minuta prouzročio je velike poteškoće u cestovnom prometu na cijelom području Cetinske krajine.

Osobito teško stanje bile je u samom gradu gdje su se na svim važnim dionicama počele stvarati kolone automobila. Na Jakinom Gumnu jutros u 8 sati zabilježena je i jedna prometna nezgada sa manjom materijalnom štetom.

Zbog snježnog nevremena iz policije umoljavaju vozače da ne kreću na put posebno ne bez zimske opreme koja podrazumjeva sve četiri zimske gume ili lance za automobile.

Sinjska nadcestarija već jučer je počela sa posipanjem kritičnih dionica cesta tako da su sve državne ceste prohodne potvrđuje voditelj smjene Nedjeljko živaljić.

Bez obzira na stalna posipanja predio Kukuzovca je dva puta ovoga jutra bio zakrčen automobilima, stanje na toj dionici za sada je normalizirano no i na ostalim prometnicama ima dodatnih poteškoća.

Pod ingerencijom poduzeća "Vodovod i čistoća" su lokalne ceste na području grada voditelj ćiro Poljak ističe kako su i dežurne službe na terenu i kako su se dobro pripremili za snjeg.

Jutros se počelo sa posipanjem prioritetnih pravaca kod škola, bolnica i dječjih vrtića.

Iz poduzeća za prijevoz putnika Promet Sinj za sada ističu kako autobusi voze redovito u svim pravicama i po ustaljenom dnevnom redu vožnje.

VRIJEME

U nastavku dana meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme s mogućnošću kiše. Temperatura zraka izmjerena jutros u 7 sati iznosila je -1 stupanj Celzijev.