Srijeda, 24.11.2004.

ALKARSKO DRUšTVO OSNOVALO PODUZEćE

Viteško alkarsko društvo Sinj na Trgovačkom sudu u Splitu registriralo je poduzeće "Alkarska ergela" d.o.o. . Poduzeće je u potpunosti vlasništvo VAD-a a osnovano je s ciljem uzgoja kvalitetnih konja za potrebe održavanja Sinjske alke, po naputku Ministrastva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, od kojeg se očekuje i financijska pomoć.

Poduzeće će s radom početi 1. siječnja 2005. godine. O 20 - tak konja, u vlasništvu Viteškog alkarskog društva, koji su smješteni na Sinjskom hipodromu, brinu dva štalara i upravitelj, a početkom rada novoosnovanog poduzeća planira se zapošljavanje oko 5 djelatnika.

RAZMINIRANJE U CETINSKOJ KRAJINI

Na dinici državne ceste D-1 dionica 17 na predjelu Kukuzovac danas se vrši dubinsko razminiravanje terena tako da će cesta za sva vozila tijekom cijelog dana biti otvorena za prometovanje vozila.

Od 9 sati počelo se s razminiranjem i u Potrvlju na državnoj cesti Knin- Sinj.Radovi se vrše od Gašpara do skretanja za Peruću, a promet se regulira sa 45 minuta zatvorenog i 15 minuta otvorenog prometovanja.Ovakva regulacija prometa vrijedi do 16 sati

KNJIGA FRA. KARLA KOSORA

Obavještavju se svi članovi Ogranka Matice hrvatske Sinj da će se u subotu organizirati promocija knjiga fra. Karla Kosora " Franjevci i Hrvatski narodni preporod u Cetinskoj krajini 1860-1870"

Promocija će biti organizirana u suradnji Ogranka Sinj i Kluba Sinjana iz Zagrba u dvorani Matice hrvatske Zagreb.Knjigu će predstaviti dr. Stjepan Obad, prof. Martin Vrgoč i fra. Mirko Marić.

IZIšLA KNJIGA V. BORKOVIćA

Iz tiska je izišla i knjiga " U potrazi za nadom" prof. Velimira Borkovića također člana ogranaka Matice Hrvatske Sinj te će se i ta knjiga predstaviti u Zagrebu.

IZLOžBA SLIKA MLADENA VEžE

U sinjskoj Galeriji Galiotović još uvijek se može pogledati izložba slika Mladena Veže.Izloženo je dvadesetak ulja na platnu- autorovih radova nastalih od sedamdesetih do danas.

OBAVIJEST IZ HAK-a

Promet je slab do srednjeg intenziteta .Vidljivost je dobra. Ceste su mjestimice mokre u Gorskom Kotaru .Na A-6 Zagreb - Rijeka čvor Oštrovica čvor Vrbosvsko, jak vjetar puše od Kikovice do tunela Tuhović.Jakog vjetra ima i na dionici državne ceste Zagreb Split između vijadukta Božići i tunela sveti Rok.Trajekti plove redovito. Na graničnim prijelazima se ne čeka.

VRIJEME

Prevladava sunčano vrijeme , vjetar povremeno umjeren.Temperatura zraka izmjerena u 7 sati u Sinju iznosila je 6 stupnjeva Celzijevih.