Četvrtak, 24.10.2019.

Projekcija ekološkog dokumentarca ‘River Blue’

 
Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta iz Murtera, trenutačno provodi projekt Plava Eko-patrola u sklopu kojeg će se kroz tri edukativna vikend seminara 20 sudionika educirati o održivom razvoju i neformalnim metodama učenja.

Za jedan od tih vikend seminara, odabran je i Sinj. Boravak u Sinju se poklopio s održavanjem akcije ‘Zasadi drvo, ne budi panj!’ te su odlučili projekciju dokumentarnog ekološkog filma ‘River Blue’ održati za širu javnost i tako se uključiti u akciju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sinju

 Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj organiziraju akciju darivanja krvi.

Akcija će se održati sutra, 25. listopada od 9 do 13 sati u prostorijama sinjskog Crvenog križa, u Ulici Miljenka Buljana 37.

Organizatori pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi, kao i druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života, da dođu na akciju i daruju krv za potrebe Odjela za transfuziju Kliničkog bolničkog centra Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba Neli Ružić u Galeriji Sikirica

 
U petak u 19 sati u Galeriji Sikirica otvara se izložba poznate splitske umjetnice, Neli Ružić koja će se predstaviti ciklusom radova objedinjenih pod nazivom ‘17.16’. Izloženi radovi – Kemijska čistionica ‘Galeb’ (1996/1998, Split), Četka (2005, Ciudad de México), Crvena šuma (2012, Ciudad de México), Ploča / dvije planine (2016, Split), Dvije planine (2016, Split), Do konca (2019, Sinj ),  Ana (2019, Sinj) – pokrivaju širok vremenski i prostorni raspon koji je u ljudskom i intimnom, ali i u profesionalnom, umjetničkom smislu obilježio autoricu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR