Utorak, 24.10.2017.

Romana Bulj na Europskom prvenstvu u Poreču


Članica Udruge tjelesnih invalida grada Sinja Romana Bulj, a ujedno i jedina reprezentativka Republike Hrvatske iz Splitsko-dalmatinske županije, odlazi na Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje će se održati od 04. do 12. studenog 2017. godine u Poreču. Poreč će biti sjedište najboljih reprezentacija sjedeće odbojke od kojih 13 muških i 9 ženskih reprezentacija.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Snjegović’ u sinjskom kinu


U sinjskom Gradskom kinu danas i sutra, 24. i 25. listopada od 20 sati igra film ‘Snjegović’ – triler snimljen prema istoimenom romanu Jo Nesboa, jednog od najboljih pisaca krimi romana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Edukativna radionica ‘Tradicijsko lončarstvo ručnog kola iz Potravlja’


Turistička zajednica grada Sinja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i ove godine organizira edukativnu radionicu ‘Tradicijsko lončarstvo ručnog kola iz Potravlja’.
Tradicijsko lončarstvo ručnog kola iz Potravlja, od 2013. ima status nematerijalnog kulturnog dobra te ga je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske nominiralo za zaštitu UNESCO-a. Umijeće izrade zemljanog posuđa do danas se sačuvalo samo u dvije obitelji – Jure Knezovića, u kojoj danas posuđe izrađuju sinovi Ivan i Pile, te Jurina brata Dušana Knezovića u selu Potravlje, općina Hrvace.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR