Srijeda, 24.10.2012.

Poziv radnicima Dalmatinke Nove

Predstavnik dijela radnika Dalmatinke Nove Neven Poljak pozvao je radnike na sastanak koji će se održati sutra u 10 sati i 30 minuta u prostorijama Gradske uprave. Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo na sastanku će radnike izvijestiti o tijeku prodaje pokretne imovine tvornice.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2012./2013. akademskoj godini

Stipendije dodjeljuje Grad Sinj, a namijenjene su:
-Uspješnim i darovitim studentima;
-Studentima iz obitelji lošeg imovnog stanja;
-Studentima deficitarnih zanimanja;
-Studentima iz obitelji sa sedmero i više djece.
-Studentima iz obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju.

Za 2012./2013. akademsku godinu odobrava se 65 novih studentskih stipendija: 30 za uspješne i darovite studente (10 za prvu i 20 za ostale godine), 25 (10 +15) za studente iz obitelji lošeg imovnog stanja i 10 (4 + 6) za studente deficitarnih zanimanja. Studentima iz obitelji sa sedmero i više djece stipendije se osiguravaju izvan odobrenog broja. Studentima iz obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju stipendije se osiguravaju izvan odobrenog broja, ako im prosječan prihod ne prelazi iznos od 1.500,00 kuna po članu mjesečno. Stipendije se odobravaju za deset mjeseci u iznosu od 600,00 kuna mjesečno. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

'Pismohrana servis' dolazi u GZK

Dana 23. listopada 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji zemljišta na području GZK-Sinj s tvrtkom Pismohrana servis d.o.o. Split.
Tvrtka Pismohrana servis d.o.o. Split specijalizirana je za upravljanje dokumentacijom stvaratelja i imatelja arhivskog i registraturnog gradiva te proizvodnju namjenskih programskih rješenja za upravljanje dokumentacijom kao i proizvodnju digitaliziranih sadržaja i mikrofilmiranje dokumentacije.
Namjera investitora je na području GZK-Sinj, na čestici zemljišta površine 4.846 metara četvornih, izgraditi regionalni centar i spremište za Dalmaciju. Planiraju novozapošljavanje za 10 radnika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odlazak na obljetnicu pada Vukovara

Općina Hrvace i ove godine za svoje građane organizira odlazak u Vukovar, na obljetnicu pada Vukovara.Polazak je u petak, 16. studenoga, u ponoć, ispred restorana Vreba u Hrvacama.
Zainteresirani građani mogu se javiti organizatoru i vođi puta Stipi Radanu Vabi na broj mobitela 098 170 1591.
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Kronika 192

Jučer u 6.50 sati u mjestu Trnbusi, policijski službenici Postaje granične policije Trilj zaustavili su osobno vozilo Fiat, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Pretragom vozila pronađena je veća količina cigareta, koje je 48-godišnjak unio u Republiku Hrvatsku, bez da je to prijavio na graničnom prijelazu.  Cigarete je namjeravao preprodati na području Republike Hrvatske.  Protiv njega je podnesena kaznena prijava. Doveden je pritvorskom nadzorniku.
IZVOR: PU SD