Ponedjeljak, 24.10.2011.

Stipe Božić otvorio pl.sklonište na KamešniciKORITA – Povodom otvaranja pl.skloništa “Milčić – Bunarić” 1606 m ove nedjelje na planinarskoj ljepotici, Kamešnici okupilo se stotinjak planinara iz raznih planinarskih društava. Zajedničkom planinarskom aktivnosti PU “Dinaridi” iz Splita i PD “Kamešnica” iz Otoka izgrađeno je peto planinarsko sklonište na Putu Oluje čiji se pohod po prvi put održao ove godine. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

'Duh Asiza' u Sinju

Franjevački institut za kulturu mira Split i Franjevački samostan Gospe Sinjske u povodu 25. obljetnice molitvenog susreta za mir pape Ivana Pavla II i predstavnika svjetskih religija u gradu sv. Franje Asizu organiziraju okrugli stol: Dijalog o dijalogu. Okrugli stol će se održati u Dvorani Gospe Sinjske večeras u 19 sati. Uvodni pozdrav održat će organizatori fra Mijo Džolan i fra Bože Vuleta.

Scensku izvedbu dijaloga sv. Franje i sultana Malek al-Kamila izvest će Ivana Župa, Marijan Grbavac, Marko Duvnjak; Izbor glazbe i video projekcije: Silvana Dragun; Svjetlo: Mišo Dolina; Scena: Ivica Kalebić; Dramaturški savjetnik: Zvonimir Smajić; Režija: Rade Perković

U razmjeni spoznaja o blagoslovu i zakazivanju religija na polju: pravde i mira, zrenja slobode sudjelovat će prof. Marko Grčić, prof. dr. Ante Vučković, prof. dr. Nikola Bižaca. Moderator je novinar Damir Šarac.

Na temu Svjetlost u islamskoj i kršćanskoj poeziji govorit će Enes Kišević, a molitve raznih religijskih tradicija glumci Nada Kovačević, Marijan Grbavac i Marko Duvnjak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U finalu ragbi prvenstva i kadeti U-15

RK NADA- RK SINJ 0-7 (0-0) Split 23.10.2011. 'Stari plac' - uzvratna utakmica prvenstva Dalmacije za prvenstvo Hrvatske.

Pobjedom u Splitu mladi ragbijaši Sinja u kategoriji kadeti od 15 godina osigurali su nastup u finalu prvenstva Hrvatske koje će se igrati 19. studenog u Splitu.

Pobjeda je, iako minimalna, slatka. Pulenima trenera  Ivana Klarić Kukuza trebalo je dosta truda da slome žilav otpor domaćina. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR