Subota, 24.10.2009.

Svečanost u Gradskom društva Crvenog križa

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa danas se održava svečanost  na kojoj će se podijeliti javna priznanja darivateljima krvi. Kako nas je izvjestio voditelj Ante Omrčen oko 50 darivatelja koji su krv darovali od 10 do 100 puta primit će zahvalnice.

Održana osnivačka i izborna skupština društva "Vrilo“ iz Obrovca

Sinoć je održana osnivačka i izborna skupština novoosnovanog društva „Vrilo“ iz Obrovca na kojoj je za predsjednika izabran Milivoj Petričević.

Izborna skupština HNS-a Hrvace

U općinskoj vijećnici Hrvaca danas, 24. listopada, će se održati izborna skupština HNS-a podružnice Hrvace. Skupština je najavljena za 18 sati.

Obavijest

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan u ponedjeljak, 26. listopada, će primiti Mažoretkinje i najboljeg učenika Dalmacije Željka Ćurkovića, te im odati priznanje na postignutim uspjesima. Primanje će se održati u Gradskoj vijećnici.

Obavijest


Zbog prelaska na zimsko računanje vremena sutra  u nedjelju, kazaljke treba pomaknuti za jedan sat unatrag, odnosno sa 3 na dva sata.

Iz Hrvatske elektroprivrede podsjećaju da se s početkom zimskog računanja vremena mijenjaju i razdoblja važenja dnevnih tarifnih stavova za električnu energiju.
Tako će se od nedjelje, električna energija prema višoj tarifi obračunavati u razdoblju od 7 do 21 sat, a prema nižoj tarifi, od 21 do 7 sati.


S početkom zimskog računanja vremena povezana je i odredba članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojoj u razdoblju zimskog računanja vremena na motornim vozilima i za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, a  vozačima koji zaborave na to prijeti novčana kazna od 300 kuna.

Kino danas

U gradskom kinu od 18.15 igra film „Ubojice lezbijskih vampira“, dok se u 19.45 premijerno prikazuje hrvatski film „Kenjac“.

Sport

 
U susretu 10. kola 2. HNL nogometaši Junaka danas, 24. listopada, gostuju u Kostreni gdje im je domaćin Pomorac. Hrvace će na svom travnjaku dočekati Jadrana iz Ploča u 11. kolu 3. HNL jug, a domaćin je i Dugopolje koje će ugostiti Primorca 1929.

Derbi kola 4. HNL igra se u nedjelju, 25. listopada, u 14.30 u Glavicama igraju Glavice i OSK.

U susretima 3. kola A2 košarkaške lige Alkar od 19.30  dočekuje ekipu Omiša, a triljska Cetina igra u gostima protiv Šibenke 4.

Rukometaši Pršuti Voštane iz Trilja u natjecanju 1. Dukat lige gostuju u Velikoj Gorici. Rukometaši Kamička gostuju kod Dubrovnika 1974, dok vodeće na ljestvici 2.lige ŽRK Sinj u 16.30 dočekuje ekipu Knina.