Petak, 24.10.2008.

ODRžANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJAU vijećnici Grada Sinja jučer je održana 31. Sjednica Gradskog vijeća. Nakon vijećničkog sata pristupilo se raspravi o Prijedlogu za razriješenje dužnosti predsjednika Gradskoga vijeća Grada Sinja, kojeg je podnijelo šest vijećnika. Nakon žučne rasprave ovaj prijedlog je odbijen.

15 RADNICA "DALMATINKE NOVE" PROTIV ODGODE PRIMJENE SPORAZUMA O ZBRINJAVANJU VIšKA RADNIKA

Grupa od 15 radnica Dalmatinke Nove, koje imaju po 30 godina radnog staža, a koje se nalaze na listi tehnološkog viška, potpisale su zahtjev u kojem traže da se ne odgađa Prijedlog programa zbrinjavanja tehnološkog viška radnika, za što se zalažu Nezavisni i Samostalni sindikat. Zahtjev su jučer dostavile županijskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

SVEčANOST NA GAZU

Nakon nekoliko mjeseci uređivanja lokaliteta Gaz kod naselja Jabuka, sutra, 25. listopada, otkrit će se prigodnom svečanošću u 12 sati skluptura "Mladenci" rad poznatog akademskog kipara Stipe Sikirice. Na ovom mjestu u prošlosti održavao se jedan od najvećih derneka u cijelom zagorskom kraju "Osmina na Gazu". Brončana skulptura i uređenje parka inicijativa je Zavičajne udruge Mladenci i grada Trilja.

OBAVIJEST

Udruga bivših zatočenika srpskih koncetracijskih logora Sinj poziva sve svoje članove i one koji su bili u zatvoru u Kninu da danas, 24. listopada, u 17 sati budu nazočni sastanku koji će se od 17 sati održati u prostorijama HVIDR-e na trgu dr. Franje Tuđmana u 17 sati. Tema sastanka je dogovor oko snimanja dokumentarnog filma HTV, koji počinje 27.ovog mjeseca u Splitu na tematiku stradanja u Domovinskom ratu.

"NACIONALNI SAJAM BRANITELJSKI ZADRUGA" U VODICAMA

Sutra, 25. listopada, će se u hotelu Olimpija u Vodicama održati Nacionalni sajam braniteljskih zadruga iz cijele Hrvatske. Na ovom predstavljanju braniteljskih zadruga s svim proizvodima i djelatnostima predstavit će se oko 250 izlagača. Sa svojim proizvodima na sajmu će se predstaviti i 6 braniteljskih zadruga iz Cetinskog kraja. Ovu svečanost sutra, 25. listopada, će u 10 sati otvoriti potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor.

OBAVIJEST IZ GRADSKE UPRAVE SINJ

Iz Gradske uprave pristigla je obavijest za sve prodavače i kupce kupusa, kako će se ovaj prehrambeni proizvod umjesto u ulici Put pazara i na pazaru, prodavati na Hipodromu.

SPORT

S početkom u 19.30 sati sutra, 25. listopada, "Alkar" u 3. kolu A1 košarkaške lige dočekuje ekipu "Zaboka".

U nedjelju, 26. listopada, u zadarskim Jazinama od 11 sati u 2 kolu A2 lige sastaju se košarkaši "Pet bunara" i triljske "Cetine".

Nogometaši "Junaka" sutra, 25. listopada, u 15.30 sati na Gradskom stadionu igraju susret 12. kola 2. HNL protiv ekipe "Imotskog".
U susretu 11. kola 3. HNL jug Hrvace gostuju u Pločama gdje im je domaćin "Jadran Luka Ploče".

U nedjelju, 26. listopada, su na rasporedi susreti 11. kola 4. HNL jug. Od 15.30 sati sastaju se "Glavice" i "Sloga" Mravinci, dok u isto vrijeme u Grudi igraju "Slaven" i "OSK".

Vodeća ekipa druge rukometne lige sinjski "Kamičak" gostuje u nedjelju, 26. listopada, u Splitu protiv ekipe "Krilnik". Susret počinje u 14.30 sati. U istoj dvorani od 16.30 sati sastaju se "Split 2" i "Cetinka".

Rukometašice RK "Sinj" i RK "Cetina" igraju lokalni derbi susret 5. kola sutra, 25. listopada, u 16 sati u Sinjskoj dvorani.

U 3. kolu 1B odbojkaške lige, odbojkašice OK "Sinj" u nedjelju, 26. listopada, u 15 sati u dvorani Oš Marka Marulića dočekuju ekipu "Donat zaštita" iz Zadra.

Sutra, 25. listopada, na rasporedu je Jesenski kros za učenike i učenice s područja škola Cetinskog kraja. Ova športska manifestacija u urganizaciji športske zajednice Sinj počinje u 09.15 na sinjskom Hipodromu.

Večeras se na kuglani u Poljudu igra derbi druge kuglačke lige između splitskog KK "Marjan" i triljskog KK "Vrni", a sutra, 25. listopada, u istom natjecanju od 16 sati u Trilju se sastaju "Bojovnik" i "Sinj".

Večeras će se s početkom u 19.30 sati na sinjskom bazenu odigrati zanimljiva vaterpolo utakmica između kadeta Vaterpolo kluba Sinj i splitskog Mornara. Ovo je inače prva utakmica sinjskog kluba od njegova osnutka.

KRONIKA 92

Dana 23.10.2008. pol. službenici I PP, II PP, PP Makarska, PP Sinj i PP Solin, su od dvadesetčetverogodišnjaka, tridesettrogodišnjaka, dvadesettrogodišnjaka, tridesetogodišnjaka, tridesetsedmogodišnjaka, malodobnika i dvadesetjednogodišnjaka, oduzeli jedan joint ukupne težine 0,5g, 25,7g marihuane, kao i 8 smotuljaka vate natopljene sa 0,4g heroina i narkomanski pribor. Slijede KP po čl.173. /Zlouporaba opojnih droga/ KZ-a i OP po čl.3. ZOSZOD.
IZVOR: PU SD