Srijeda, 24.10.2007.

SUTRA POLAGANJE KAMENA TEMELJCA ZA PRVI OBJEKT U ZONI čAPORICE

Gospodarska zona čaporice uskoro će dobiti prvi objekt, naime za sutra je najavljeno polaganje kamena temeljca za izgradnju pogona za preradu PET ambalaže, gume i gumenih proizvoda. Polaganju kamena temeljca prisustvovat će, kako nam je najavio gradonačelnik Trilja Jozo Sarač, župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader sa svojim suradnicima, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, investitori tvrtka OPORABA d.o.o i izvođači radova. Najavljeni proizvodni pogon, kaže Sarač, uvelike će pridonijeti smanjivanju broja nezaposlenih na Triljskom području, a vrlo brzo očekuje se i početak izgradnje drugog pogona.

STIPE JUKIć PREDSJEDNIK GO HDZ SINJ



Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva, na sinoćnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini, kao jedini kandidat, izabran je za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Sinj. Nakon raspuštanja prije više od godinu i pol dana, sinjski HDZ djelovao je kao privremena Gradska organizacija na čijem je čelu bio povjerenik Jure Bitunjac. Sinoć je izabrano i 19 članova novog Gradskog odbora, te tri člana Nadzornog odbora.
Na prvoj sjednici novi Gradski odbor izabrat će predsjedništvo stranke.

KRONIKA 92

Na području Cetinskog kraja jutros su se dogodile dvije prometne nezgode u kojim nije bilo ozljeđenih osoba.
U Otišiću je došlo do slijetanja teretnog i osobnog vozila, zbog čega je od 10,15 za promet zatvorena D 1 Sinj - Vrlika, u mjestu Otišić. Radi se na uklanjanju prikolice teretnog vozila s ceste.
U Vrpolju u 7,20 s ceste je sletjelo osobno vozilo.

OBAVIJEST

Sinjska ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od idućega tjedna poslovat će na novoj adresi, u Splitskoj 37, na drugom katu Poslovnog centra Balinice. Zbog preseljenja sutra će raditi do 13,00 sati, a u petak neće raditi sa strankama, kazao je voditelj ispostave Frano šuste.

63. GODIšNJICA OSLOBOđENJA SINJA OD FAšISTIčKIH OKUPATORA

Sutra se navršavaju 63. godine od oslobođenja Sinja od okupatora. Tim povodom predstavnici Udruge antifašističkih boraca NOB-a i antifašisti Cetinske krajine položit će vijence na spomen kosturnicu u đardinu. Vijenac će položiti i gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević. Predsjedništvo Udruge poziva građane, političke stranke, udruge proizišle iz Domovinskog rata i druge udruge s područja Grada da prisustvuju polaganju vijenaca i cvijeća.

SPORT

Košarkaški klub Alkar u petak počinje natjecanja u A 1 ligi.
Utakmicu prvoga kola igrat će sa šibenikom u dvorani Baldekin u šibeniku.

KRONIKA 92

PP SINJ, 23.10.2007.g., izvršen je očevid u kamenoj nenastanjenoj kući u Sinju vlasništvo četrdesetsedmogodišnjaka, a u kojoj je izbio požar 21.10.2007. godine. Kao uzrok požara utvrđena je neispravnost osigurača na električnom brojilu unutar objekta, odakle se vatra proširila na "lamperiju" i drveni namještaj ispod brojila. šteta se procjenjuje na cca 10.000 Kn.
IZVOR: PU SD