Utorak, 24.10.2006.

PONIšTENA ODLUKA O SUSPENZIJI JEDNE OD 10 RADNICA TVORNICE KONCA "DALMATINKA-NOVA"

Na danas održanom ročištu na Općinskom sudu poništena je odluka o suspenziji jedne od deset radnica tvornice Dalmatinka Nova koje je uprava tvornice suspendirala zbog organizacije štrajkova u proteklih nekoliko mjeseci. Radnice su kao članice podružnice Nezavisnog sindikata sudjelovale u organizaciji četiri štrajka zbog neisplaćivanih plaća. Općinski sudac je ukinuo suspenziju.
Na prije održanom ročištu također je odbačena tužba vlasnika Dalmatinke Nove koji su zbog navodno učinjene štete tužili radnika i tražili nadoknadu od 780.000 kuna zbog toga što tvornica nije radila i isporučivala robu kupcima. Tužba je odbačena kako nam je pojašnjeno jer nije donesena prvostupanjska sudska odluka.

GRADONAčELNIK NIKOLA TOMAšEVIć U CAVTATU PREDSTAVIO PROJEKT GOSPODARSKE ZONE KUKUZOVAC

Gradonačelnik grada Sinja Nikola Tomašević na jučerašnjoj međunarodnoj konferenciji o stranim ulagnjima za rast Hrvatskog gospodarstva na seminaru o gospodarskim zonama u Cavtatu predstavio je projekt Gospodarske zone Kukuzovac. Na konferenciji su bili predstavnici Vlade, banaka te potencijalno zainteresiranih investitora kroz gradove i općine koji su pred realizacijom gospodarskih zona. Gradonačelnik kaže kako je vrlo važno prije razmišljanja o stranim ulaganjima stvoriti pretpostavke kroz izgradnju infrastrukture, a posebno kroz osiguranje dovoljnih količina električne energije koja je trenutno oskudna.

Zanimljivo predavanja na temu «bio tehnologije» koja će najvjerojatnije biti i dio naše gospodarske zone održala je dr. Danica Ramljak. Zaključci seminara su da međunarodne asocijacije, bankarski sustavi i agencija koja je organizirala konferenciju trebaju upotrijebiti sve snage da uvuku kapital u Hrvatsku , a od Hrvatske se očekuje da osiguraju obrazovani stručni kadar.

Najmasovnije okupljanje cetinskih studenata u povijesti



U nedjelju, 22. listopada 2006. u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu služena je sveta misa za studente Cetinske krajine koju je služio župnik župe čudotvorne Gospe Sinjske fra Nikica Ajdučić. Na svetoj misi se okupio do sada nezapamćen broj studenata, gotovo dvije stotine mladih Cetinjanki i Cetinjana. Nakon svete mise održana je izvještajna godišnja skupština Udruge na kojoj je vodstvo podnijelo izvješće o radu u proteklih godinu dana. Predsjednik Udruge i ovom prigodom je naglasio važnost povratka mladih stručnjaka u rodni kraj po završetku studija.
...