Srijeda, 24.09.2014.

Večeras ‘Mali Trilj’Udruga žena ‘Triljanke’ organizator je 6. dječjeg festivala ‘Mali Trilj’, koji će se održati večeras u triljskom gradskom kinu, s početkom u 19,30 sati.
Na Festivalu će nastupiti 12 pjevača amatera s područja grada Trilja, koji su ove godine prošli još zahtjevniju audiciju i probe kod glazbenog voditelja Festivala Joška Delića Zurzija.
‘Smisao održavanja ovakvih i sličnih dječjih festivala, i uopće druženja, nije samo natjecanje među pjevačima, nego prvenstveno poticanje naših najmlađih na druženje, obogaćivanje glazbenog, socijalnog i društvenog života uopće’, kazala je predsjednica Udruge Ankica Lukić.
Festival je dio programa ‘Dani svetoga Mihovila’.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izvršna vlast podržala inicijativu udruge U ime obitelji

Nezavisna lista dr. Stipislava Jadrijevića i izvršna vlast Grada Sinja, na čelu s gradonačelnikom Ivicom Glavanom, javno su podržali  inicijativu udruge U ime obitelji ‘Birajmo zastupnike imenom i prezimenom’. U priopćenju za javnost kojeg su uputili stoji: Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obljetnica stradavanja civila na Kukuzovcu

Danas u 18 sati u župnoj crkvi u Košutama župnik don Darijo Čorić služiti će svetu Misu za 42 župljana strijeljana 24. rujna 1943. na Kukuzovcu. Nakon Mise svi koji žele mogu poći na mjesto stradavanja nedužnih civila iz Košuta, Turjaka i Brnaza, kod spomenika podignutog prošle godine njima u čast, te zapaliti svijeće i položiti cvijeće. Župnik don Dario Čorić pred spomenikom će izmoliti odrješenje, a gradonačelnik Trilja Ivan Šipić i predsjednica Mjesnog odbora Košute Anđela Žolo položit će cvijeće, kao i članovi obitelji stradalih.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR