Ponedjeljak, 24.09.2012.

Obavijest studentima s područja Grada Sinja

Ovim putem obavještavamo studente koji imaju prebivalište na području Grada Sinja i koriste subvenciju u međumjesnom prijevozu na relacijama Sinj-Split-Sinj i Sinj-Knin-Sinj, kako potvrde o upisu u novu 2012./2013. akademsku godinu trebaju donijeti na ovjeru u Ured Grada Grada Sinja. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Terakota od 6 tisuća godina!



Brojni posjetitelji kulturnih manifestacija na području Cetinskog kraja zasigurno su se upoznali sa kolekcionarom iz Glavica Marinkom Poljakom, koji s radošću izlaže svoju prebogatu zbirku starinskih predmeta, na koju je izrazito ponosan. Krajem prošlog tjedna postao je još ponosniji, jer je od Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu dobio potvrdu kako u svojoj zbirci posjeduje dva predmeta stara više od 6 tisuća godina! Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Promocija knjige u Trilju

U okviru manifestacije 'Dani Svetog Mihovila' u triljskog gradskoj knjižnici danas će se održati predstavljanje knjige 'Pronevjerom oblikâ' Triljanina, pjesnika i znanstvenika dr. sc. Igora Šipića. Knjigu će predstaviti Tomislav Marijan Bilosnić i sam autor. Početak programa je u 18 sati.

Knjiga Igora Šipića 'Pronevjerom oblikâ' petnaesta je publikacija u izdanju Kulturnog društva Trilj i novi je dar Trilju u prigodi 800. obljetnice prvog spomena Trilja u pohrvaćenom obliku (1210.-2010.). Ona je ujedno i dio Dvogodišnjeg programa (2010.-2011.) kojeg je u cjelosti osmislilo Kulturno društvo Trilj sa suradnicima, a program nosi naslov Triljska grotulja - Pedeset i pet darova Trilju za 800. obljetnicu.

Od rujna 2009. do listopada 2012. od 55 predviđenih projekata 40 je ostvareno u cjelosti, 5 djelomično, a 10 ih se (uglavnom publikacije) planira realizirati u skoroj budućnosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Titula ostala u Biskom

Posljednji dan malonogometnog turnira Sv. Matej u Biskom donio je veliko
slavlje za domaćine, ekipu ŠD Bisko koji su u finalu bez većih problema sa
3:0 svladali ekipu Ogi i Žohari iz Sutine.
Prije njih su na teren izašli MNK Strožanac i CB Latina-Trilj, a u dvoboju
za treće mjesto su bolji bili prvospomenuti.
Domaćinima su pripale i dvije individualne nagrade – za najboljeg igrača
proglašen je Ivan Mizdrak, a za najboljeg vratara Dino Majić.
Najbolji strijelac bio je Stipe Vrdoljak iz ekipe Ogi i Žohari.
Prije samih utakmica odana je počast poginulom hrvatskom branitelju Eugenu
Strikiću-Geni.
Piše: Petar Norac Kevo

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM