Petak, 24.09.2010.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja

Oko 11 sati počela je  svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja, povodom Dana grada i blagdana svetog Mihovila. Nazočit će joj potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, državni tajnik Jozo Sarač, župan Ante Sanader te brojni gosti i osobe iz javnog života Cetinskog kraja i Dalmacije. Povelje Grada dodijelit će se zaslužnim Triljanima fra Stanku Prceli, fra Bernardu Dukiću i Mariju Šušnjari te pekara Klas iz Velića.

67. godišnjica strijeljanja 41. Košućanina na Kukuzovcu

Povodom 67. godišnjice strijeljanja 41. Košućanina na Kukuzovcu, Nogometni klub Košute, Kulturna udruga Košuta, te potomci stradalih i drugi mještani danas, 24. rujna, će položiti cvijeće i zapaliti svijeće na centralnom križu u košućkom groblju, na kojem su upisana imena svih stradalnika iz Košuta u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu.
Povorka će krenuti od škole u 17 h. Nakon molitve pred križem sudionici povorke će se uputiti u Trilj, na Misu devetice sv. Mihovilu

"Kakva svekrva taka nevista“

U triljskom kinu u 19,30 sati Dramska udruga Most iz Trilja, izvest će predstavu „Kakva svekrva taka nevista“. Kao i do sada autorica Nada Lapić donosi nam priču s dozom humora.

Ukazom Predsjednika RH obitelji poginulog Sinjanina IVANA POLJAKA SOKOLA, uručiti će se, kao poginulom zapovjedniku 1. bojne 204. brigade, Red bana Josipa Jelačić

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara u sklopu odrzavanja 4. Dana zagrebačkih branitelja Vukovara u spomen na 72 poginula, 14 nestalih i 13 umrlih nakon Bitke za Vukovar obilježava svoj Dan domovinskog ponosa u Velikoj dvorani KD V. Lisinski sa početkom u 18,30 sati. 
Svečanost se sprovodi pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Sabora, predsjednice Vlade, Gradonačelnika Zagreba i Gradske skupštine Zagreba. Na njoj ce se Ukazom Predsjednika obitelji poginulih ŽARKA MANJAKASA CRVENKAPE uručiti Red Domagoja sa ogrlicom, a obitelji sinjanina  IVANA POLJAKA SOKOLA, uručiti će se, kao poginulom zapovjedniku 1. bojne 204. brigade, Red bana Josipa Jelačića.

Priopćenje za javnost Nezavisnog vijećnika Mira Bulja

Nezavisni vijećnik Miro Bulj uputio je priopćenje za javnost u kojem kaže kako je gradonačelnik Sinja Ivica Glavan na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća, na njegov račun iznio teške optužbe i uvredljive neistine, te se od istih ograđuje.

"Dana 21.09. na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik gosp. Ivica Glavan iznio je na moj račun teške optužbe i uvrjedljive neistine. Optužio me da sam ucjenjivao gđu. Virnu Sasso tražeći od nje da zaposli moje prijatelje, a ja ću za tu uslugu dignuti ruku za njen privatni biznis tj. podržati gradonačelnika u sklapanju Ugovora za sufinanciranje njenog vrtića od strane Grada Sinja. Obzirom da je trgovanje vijećničkim glasom i mandatom po meni krajnje nemoralno djelo, a ucjena teško krivično djelo, osjećam moralnu odgovornost da se ogradim od izrečenih neistina koje mene i moje prijatelje koji nikada nisu od mene ništa slično ni tražili duboko vrijeđa kao ljude koji drže do svog morala i svog dostojanstva. ...

Akcija darivanja krvi u Trilju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj organiziraju akciju darivanja krvi, koja će se održati u subotu, 25. rujna od 9,00 do 13,00 sati u restoranu Dalmacija u Trilju.
Ovo je treća ovogodišnja akcija u Trilju. Organizatori očekuju kako će joj pristupiti veliki broj davatelja krvi, osobito mlađih osoba, kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe Odjela za transfuziju KBC-a Split.