Četvrtak, 24.09.2009.

Obavijest iz Udruge "Novi put"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti "Novi put" u sklopu projekta "Sinj-grad zdrave mladeži" kao i proteklih godina na početku školske godine organizira 25.09. 2009. (petak) podjelu informativnih brošura o prevenciji ovisnosti i promotivnih materijala Udruge svim ravnateljima, učenicima i razrednicima svih prvih razreda srednjih škola i gimnazija s područja Grada Sinja. Cilj i svrha projekta je senzibilizirati mlade o problemu ovisnosti, učvrstiti njihov negativni stav o svim oblicima ovisnosti te prevencija rizičnih oblika ponašanja (nasilje i uzimanje opojnih sredstava ovisnosti).

Junak nastavlja sa pripremama za susret 6. kola 2. HNL


Foto: Filip Ratković

Nakon sinošnjeg sastanka Uprave nogometnog kluba Junak donešen je zaključak kako će se nastaviti sa pripremama za susret 6. kola 2. lige lige koje se igra u Zagrebu. Podsjetimo, igrači su bili nezadovolji neisplatom ugovorenih obveza prema njima, s obzirom da je Uprava zahvalila na suradnji 6-orici igrača ostali su najavili štrajk. Kako doznajemo, nakon sastanka Uprava je ostala pri odluci o odlasku 6 igrača, no ipak je postignut sporazum za nastavak treninga koji će se održati danas u 16 sati.

Održano 1. ročište u stečajnom potupku Dalmatinke Nove

Na Trgovačkom Sudu u Splitu danas je održano prvo izvještajno ročište u stečajnom postupku Dalmatinke Nove. Stečajni upravitelj Vedran šeparović izvijestio je o potraživanju u iznosu od 166 milijuna kuna, a od tog iznosa 20 milijuna i 630 tisuća kuna odnosi se na potraživanja radnika s osnove plaće, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja koja su u cijelosti priznata. Sudac Ivan Basić izvijestio je kako je Dalmatinka Nova uložila žalbu na rješenje o pokretanju stečajnoj postupka Visokom Trgovačkom sudu u Splitu, pa se na današnjem ročištu nisu stekli uvjeti o pojedinačnim potraživanjima. Sljedeće ročište će se održati 20. listopada.

Javna tribina "Gradonačelnik i njegovi zamjenici s građanima"

Dana 26. rujna 2009 godine (subota) s početkom u 10,30 sati u prostorijama Gradskog kina održat će se javna tribina "Gradonačelnik i njegovi suradnici s građanima". Gradonačelnik i njegovi suradnici odgovarat će na pitanje građana direktno i neposredno, a ujedno će prezentirati trenutačno gospodarsko stanje u kojemu se nalazi Grad Sinj.

Obavijest

Danas, 24. rujna, u 17 sati u Gradskoj vijećnici sastat će poljoprivrednici sinjskog kraja sa gradonačelnikom i dogradonačelnicima Sinja. Tema razgovora je Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, koje je na području grada Sinja.

Obavijest

Dječji vrtić "žabica" obaviještava roditelje djece koja nisu upisana u vrtić da ukoliko su zainteresirani za upis djeteta u poslijepodnevnim program, mogu se javiti u vrtić svakim radnim danom od 7 do 15 sati, najkasnije do 30. rujna.

"Dani Svetog Mihovila"

U okviru Mihovilskih dana danas, 24. rujna, će se predstaviti knjiga "Grotulja ljubavi" i predstaviti novi broj časopisa Triljski most. Najavljeno je i otvaranje izložbe "Uniforme kroz povijest" Stipe Krce. Današnje programe koji se od 19,30 sati odvijaju u gradskom kinu organiziralo je Kulturno društvo Trilj.