Srijeda, 24.09.2008.

NASTAVLJENI RAZGOVORI O NACRTU SPORAZUMA O ZBRINJAVANJU VIšKA RADNIKA DALMATINKE NOVE

U Dalmatinci Novoj jutros su nastavljeni pregovori između predstavnika sindikata, radnika i Uprave tvornice o Prijedlogu Nacrta Sporazuma zbrinjavanja tehnološkog viška radnika.
Sastanku su nazočili i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji su govorili o pravima radnika koje će ostvariti preko Zavoda za zapošljavanje, ukoliko budu proglašeni tehnološkim viškom. Nakon što se sindikati i poslodavac usuglase oko Nacrta Programa za zbrinjavanje isti će se dostaviti Zavodu za zapošljavanje. Predsjednica Nezavisnog sindikata Iva Radonja kazala nam je kako je više od 20 radnika izrazilo želju da sporazumno, uz opremninu, odu iz tvornice. Niti jedan od njih navodno nije bio na listi 120 radnika koji su trebali dobiti otkaz. Sindikati će do petka napraviti listu radnika koji žele otići iz tvornice, te će uz njihovu pisanu suglasnost istu dostaviti poslodavcu. Sljedeći sastanak održat će se u petak u 8,00 sati, kada bi se trebao donijeti Nacrt Prijedloga Programa zbrinjavanja tehnološkog viška radnika.

16 INVESTITORA ZA GOSPODARSKU ZONU KUKUZOVAC

U Gospodarsku zonu Kukuzovac uskoro će se biti uvedeno 16 poduzetnika, 10 čije je ponude sinjsko Poglavarstvo prihvatilo na sjednici održanoj u ponedjeljak te 6 investitora čije su ponude prihvaćene u veljači 2007. godine.
Očekuje se da će Povjerenstvo vrlo skoro donijeti privremeni zaključak o dodjeli zemljišta koju je investitor tražio, nakon čega će ih uvesti u prostor.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA TRILJA



Triljsko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici razriješilo dužnosti dogradonačelnika Ivana Dragušicu, na njegov zahtjev, te mu je vraćen vijećnički mandat. Na dužnost zamjenika gradonačelnika izabrana je željana Bilandžić, dosadašnja vijećnica HDZ-a.
Vijećnici su danas dali suglasnost Upravnom vijeću Dječjeg vrtića Trilj na Izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada vrtića; prihvaćeno je pokroviteljstvo nad "Mihovilskim danima" i Danom Grada Trilja, kao i Izmjene i dopune Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države.

Današnjom odlukom Gradskoga vijeća, Grad Trilj će se kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj zadužiti za 6 milijuna kuna, a novac je namijenjen opremanju komunalnom infrastrukturom Radne zone čaporice. Vijeće je prihvatilo i Prijedlog odluke o dodjeli nagrade Grada Trilja. Osobnu nagradu dobit će Luca Vudrag, a kolektivnu tvrtka Vukan Invest.

"DANI SVETOG MIHOVILA"

U triljskom kinu sinoć je održan koncert klape Trilj i njihovih gostiju. Koncert koji se održan u sklopu Mihovilskih dana, pobudio je veliko zanimanje Triljana. Na koncertu pored domaćina nastupili su mješovita klapa Mirakul iz Vrpolja kod šibenika, pučki pivači iz Dubrave, ženska klapa Besida iz Klisa, klapa Sv.Luka iz Otoka i Decima iz Dicma.

U triljskom kinu večeras će se u 19,30 sati otvorit izložba slika Likovne udruge Tilurium - Trilj. Izložba će biti postavljena povodom Mihovilskih dana.

OBAVIJEST

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanjepodručne službe Split, u županiji Splitsko-dalmatinskoj u kolovozu je evidentirano 28609 nezaposlenih osoba u 13. ispostava. U sinjskoj ispostavi u navedenom mjesecu evidentirano je 2284 koji su nezaposleni, dok je u istom mjesecu u triljskoj ispostavi evidentirano 665 nezaposlenih.

Iz sinjske ispostave Zavoda zapošljavanje obavještavaju kako kako su počele prijave za stručnim osposobljavanjem za zanimanja: brodomonter, dizaličar, zavarivač i brodocjevar. Rok za prijavu je 03. listopada, a sve ostale informacije mogu se dobiti kod savjetodavaca u ispostavama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

Svečani program povodom blagdana Sv. Ružarije i dana Grada Vrlike počinje u petak 26. rujna, kada započinju misije-duhovne obnove koje će predvoditi prof. fra Siniša Balajić i sinjski gvardijan fra Bože Vuleta. Svečana sjednica Gradskog vijeća bit će 04. listopada, a središnja crkvena svečanost na sam blagdan Gospe od Ružarja 05. listopada.

OBAVIJEST

KUD Brnaze prima nove članove u plesnu i glazbenu sekciju. Prijem novih članova vrši se do 30. rujna od 18,00 do 20,00 sati u Domu mladih u Brnazama. Informacije na brojeve 098 906 29 81, 098 964 10 86, i 091 380 63 36.

IZLOžBA ANTE žUPIćA

Povodom proslave Sv. Mihovila i Jeronima Dana općine Dugopolje u petak 26. rujna u 19 sati u izložbenom prostoru općine Dugopolje otvorit će se izložba kiparskih djela akademskog kipara Ante župića.

SPORT

U prijateljskim nogometnim utakmicama jučer su nogometaši Junaka s 2-1 pobjedili OSK-a u Otoku, a Trogir u Glavicama Glavice 4-1.

Na rukometnom turniru koji se odigrao povodom dana grada Trilja i Mihovilskih dana u triljskoj dvorani nastupile su tri ekipe. Adria chem, Hrvatski dragovoljac Dugi Rat i domaćin Cetinka. U odlučujućem susretu Cetinka je s 30-28 pobijedila Kaštelane i tako osvojila turnir.

KRONIKA 92

PP SINJ, 23.09.2008.g., kriminalističkom obradom nad dvadesetdevetogodišnjakinjom zbog osnovane sumnje da je dana 20.09.2008.g., na prodajnom pultu kioska u Sinju pronašla novčanik (kojeg je zaboravila pedesetpetogodišnja vlasnica) i uzela bankovnu karticu, da bi potom na bankomatu podigla novac. U sklopu kriminalističke obrade novčanik i dio novca su oduzeti i vraćeni oštećenoj. Protiv dvadesetdevetogodišnjakinje slijedi odgovarajuća KP.

PP SINJ, 23.09.2008.g. na sinjskom području, temeljem naloga IS žS, kriminalistički službenici izvršili su pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija koje koristi četrdesetčeverogodišnjak. Prilikom pretrage na raznim mjestima u kući i oko kuće pronađeno je i oduzeto ukupno 158,6g marihuane, 0,1g hašiša, 3 sasušene stabljike marihuane ukupne težine 355,2g, domaći i strani novac i nekoliko mobitela. Prilikom pretrage u kući koju koristi navedeni zatečen je i tridesetčetverogodišnjak kod kojega je pronađeno 6,2g marihuane. Osnovano se sumnja da je drogu za prethodno kupio od četrdesetčetverogodišnjaka. Nakon kriminalističke obrade tridesetčetverogodišnjak je pušten i slijedi odgovarajuća KP, dok je četrdesetčetverogodišnjak priveden IS žS.
IZVOR: PU SD