Ponedjeljak, 24.09.2007.

OBAVIJEST

Grad Sinj danas počinje s isplatom subvencija za kupnju udžbenika, roditeljima učenika 2., 3. i 4. razreda srednjih škola, čija primanja po članu domaćinstva ne prelaze 700,00 kn. Isplata će se vršiti danas i sutra u prostorijama Gradske uprave, u sobi br.37, od 8 do 11, te od 12 do 15 sati. Subvenciju od 660,00 kn dobila su 152 srednjoškolaca.

BLAGDAN SV. MIHOVILAU gradskom programu Mihovilskih dana za danas je najavljena predstava dramske udruge Most naziva «e neš za nj». Autorica je Nada Lapić.

Za sutra je u Trilju najavljena i akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju su organizirali sinjski Crveni križ i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Trilja. Akcija će se održavati od 9 do 13 sati u restoranu Dalmacija.

U crkvi svetog Mihovila do petka se održava devetnica uoči blagdana. Anđeodska molitva i misa počinju u 18 sati. Kroz devetnicu propovijedaju dr. don Mladen Parlov i fra Mario Jurišić.

OBAVIJEST

Udruga Srma do 5. listopada prikuplja odjeću i obuću za potrebe štićenika zavoda fra Ante Sekelez iz Vrlike. Mogu se donijeti odjevni predmeti za zimu, donje rublje, čarape ručnici i cipele ravnih potplata. Prikupljanje se vrši u ulici Put kina na broju 5. i to ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10 do 12 te utorkom i četvrtkom od 17 do 19 sati.

KINO DANAS

U Gradskom kinu večeras u 18 sati dječji animirani film "Juhuhu", dok će u 20 sati biti prikazan "Bornov ultimatum".

SPORT

U 6. kolu 3HNL - Jug Junak je u Sinju pobijedio Konavljanina rezultatom 4:0, a nogometaši Hrvaca u Kaštel Gomilici pobijedili su ekipu GOšK Adria Chema 1:0. Nakon ovih odigranih kola Hrvace se nalaze na drugom mjestu sa 15 bodova, bod manje od vodećeg Dugopolja, a Junak je 3 sa 13 sakupljenih bodova

U derbiju 4. Hrvatske nogometne lige u Otoku su OSK i Split igrali 1:1, dok su nogometaši Glavica na svom terenu bili bolji od Jadrna iz Tučepa 2:1

Pobjednik košarkaškog turnira u Trilju je KK Alkar iz Sinja koji je u finalu pobijedio domaću Cetinu rezultatom 70:66

U susretu za treće mjesto košarkaši Solina bili su bolji od Mislava kojega su pobijedili 89:84.

Na međunarodnom Grand prix boksačkom Turniru u češkoj Ostravi naš Vedran đipalo osvojio je prvo mjesto u super teškoj kategoriji.

U Zaboku je održana posljednja utrka ove godine za motokross sezoni u klasi 85 seniori Ivan Kundid osvojio je 3 mjesto, a njegov brat Petar u klasi 85 Junior bio je četvrti. Na kraju cijele sezone Ivan Kundid postao je vice prvak Hrvatske u kategoriji 85 senior, a Petar Kundid zauzeo je treće mjesto u kategoriji 85 junior.