Srijeda, 24.08.2016.

25. obljetnica napada na vojarne bivše JNA


Sutra, 25. kolovoza, HVIDR-a Sinj i Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata organizira obilježavanje 25. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.
Vijenci i svijeće će se položiti na mjestima pogibije hrvatskih branitelja Ivana Kambera u vojarni ‘Kula’ u 8,30 sati i Luke Ercega u vojarni ‘Ivaniš Nelipić’ u 9 sati te na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 9,30 sati.
Sveta misa zahvalnica za Domovinu i preminule hrvatske branitelje održat će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje Dana branitelja u Otoku


Sutra, 25. kolovoza, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Općine Otok i Općina Otok upriličit će prigodno obilježavanje Dana branitelja Općine Otok.
U 11 sati će se služiti sveta misa za Domovinu, kao i za sve poginule i preminule hrvatske branitelje u Crkvi sv. Luke. U 12 sati upriličit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća uz Spomenik hrvatskom branitelju. U 12,15 će se obilaziti spomen soba, a u 12,30 održat će se prigodno druženje branitelja na izletištu ‘Ovrlja’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR