Ponedjeljak, 24.08.2015.

24. obljetnica napada na vojarne bivše JNA

Grad Sinj sutra će s početkom u 8 i 30 sati obilježiti 24. obljetnicu napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj.
Na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu položit će se vijenci i zapaliti svijeće, a nakon toga predviđeno je polaganje vijenaca na mjestima pogibije hrvatskih branitelja: Luke Ercega kod vojarne ‘Ivaniša Nelipića’ u 9 sati, te Ivana Kambera ispred vojarne ‘Kula’ u 9 i 20 sati.
Sveta misa zahvalnica za Domovinu, poginule i preminule hrvatske branitelje održat će se istog dana u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najbrži slavodobitnik 60. Vučkovića dječje alkeVito Vučković-Najbrži slavodobitnik je 60. jubilarne Vučkovića dječije alke. Pred oko dvije tisuće posjetitelja održano je ovo zanimljivo natjecanje malih alkarića iz roda Vučkovića.
Ovoj jedinstvenoj manifestaciji između ostalih nazočili su i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić s pročelnicima Midragom Demom i Ivicom Lovrićem, dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin, predsjednica GV Ivana Šabić, predstavnik županije Damir Čarić, tajnik VAD-a Ivan Nasić, arambaša Ivo Vukasović-Parin, gvardijan fra Petar Klapež, župski vikar Brnaza fra Luka Norac Kevo, prof.dr.sc fra Ante Vučković.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zatvoreni ‘Dani Alke i Velike Gospe’

Sinoć su po završetku jubilarne 60. Vučkovića Alke na dnu Pijace spuštanjem zastave službeno zatvoreni ovogodišnji ‘Dani Alke i Velike Gospe’.

Zatvaranju manifestacije su prisustvovali dogradonačelnik Zlatko Ugrin i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Šabić koji su zajedno sa slavodobitnikom ovogodišnje 60. Vučkovića dječje alke, Vitom ‘Najbržim’ Vučkovićem spustili zastavu ‘Dana Alke i Velike Gospe’.

Dani Alke i Velike Gospe 2015. počeli su 18. srpnja te su tijekom ljeta pružili Sinjanima, Cetinjanima i njihovim gostima broje kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Ove godine u okviru manifestacije održana je i 300. Alka pa je program bio nešto bogatiji nego prošlih godina.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pripreme: Junak remizirao s Dugopoljem

Junak je u generalnoj probi pred početak trećeligaškog prvenstva remizirao s drugom postavom drugoligaša Dugopolja…

JUNAK – DUGOPOLJE 1:1 (0:0)

Sinj, Gradski stadion
Gledatelja: 100
Sudac: Jakov Titlić (Hrvace)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR