Subota, 24.08.2013.

Obilježavanje 22. obljetnice napada na vojarne

Grad Sinj organizira obilježavanje 22. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj.

U okviru obilježavanja obljetnice, a u suorganizaciji Udruge veterana 126. brigade HV-a, večeras u 19 sati u Alkarskim dvorima održat će se tribina pod nazivom Domovinski odgoj i projekcija filma iz Domovinskog rata.

Sutra u 8 sati i 30 minuta upriličit će se polaganje vijenaca na Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade Gradske uprave.

Nakon toga, u 9 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća održat će se na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Luke Ercega kod vojarne Ivaniš Nelipić, a potom i na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Ivana Kambera ispred vojarne Kula.

Nakon polaganja vijenaca, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati služit će se sveta misa zahvalnica za Domovinu te poginule i preminule hrvatske branitelje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Meštrica osvojio Baru Dječje alke MarićiNadmetanjem za Baru jučer je počela Dječja alka Marići. Za Baru se nadmetao 21 alkarić, a pobjednik je zamjenik alaj-čauša, alkarić Marin Benja Meštrica.
Meštrica je baru odnio sa 9 punata, nakon pripetavanja s Ben Tenom. Danas u 18 sati i 30 minuta održat će se nadmetanje za Čoju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Memorijalna regata Cetinom

Sutra će se održati četvrta po redu memorijalna regata Cetinom, koja je posvećena poginulim i umrlim braniteljima Cetinskog kraja, a u znak sjećanja na 25. kolovoza 1991. godine, kada su cetinski dragovoljci napali vojarne bivše JNA. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

UTIS poziva: Pomozite Gabrijelu Pervanu!

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja uključila se u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za ozdravljenje osmogodišnjeg dječaka Gabrijela Pervana iz Kaštela. Pozvala je sve dobre ljude s područja Cetinskog kraja da se, sukladno svojim mogućnostima, uključe u akciju. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Što očekivati od Junaka i Hrvaca? Odgovore nude Računica i Labrović…

Svega jedan dan ostao je do početka natjecanja u Trećoj HNL u kojoj će Junak i Hrvace prije svega, prema riječima trenera, biti usmjereni prema opstanku i stabilizaciji, no ako se pruži prilika ne odriču se niti borbe za nešto više pozicije…
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Turnir kod kina ulazi u samu završnicu

Sinoć su na starom košarkaškom odigrani novi susreti na malonogometnom turniru u organizaciji Udruge za mali nogomet Sinj…
Treba naglasiti kako u subotu nema novih utakmica, no turnir se nastavlja u nedjelju kada kreće i veteranski dio turnira.

Rezultati (petak):
Suhač Commerce – Š.D. Branitelj 5:3
Delicije Marović – D.T. Brnaze 1:2

Raspored za nedjelju:
20,00 h: Borčevo – Marina dizajn
21,00 h: Kamen Buljan – Tekstilac (veterani)
22,00 h: Swiss boys – PT 53 (veterani)

IZVOR: WWW.FERATA.HR