Petak, 24.08.2012.

Najava: 5. Memorijal Branimir VugdelijaOve godine se održava peti po redu Memorijal u sjećanje na prerano poginulog mladog sinjskog glazbenika Branimira Vugdeliju. 25. kolovoza će na košarkaškom igralištu kod kina u Sinju nastupiti dva sinjska benda, grungeri Salauk, heavy metalci Maršal, te dva gostujuća benda, Agharti iz Zagreba i Brezno iz Ljubljane. Događaj organizira udruga SUK. Bivši bend Branimira Vugdelije, Embrio, nažalost više nije aktivan i neće nastupiti na Memorijalu iako je djelovao i nakon Branine smrti, sve do pred par mjeseci. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Miro Bulj kod dožupana Haladića

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj danas se sastao s dožupanom Viskom Haladićem, s kojim je porazgovarao o prijedlogu za proglašenje elementarne nepogode suše na poljoprivrednim područjima, područjima bez pitke vode te kanalima za navodnjavanje.

Dožupan Haladić kazao je kako je Županija zaprimila Buljov prijedlog, te naglasio kako su gradovi i općine s područja Cetinskog kraja također dužne podnijeti zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode.

Haladić je Bulja izvijestio i o tome kako je Županija zaprimila prijedlog za proglašenjem elementarne nepogode na područjima bez vodoopskrbnog sustava – Zelovo, gornja zona Obrovac, Bajagić, Čačijin dolac i Priorica, no prijedlog je nepotpun jer Grad Sinj nije dostavio kompletnu dokumentaciju.

Miro Bulj najavio je kako će zatražiti sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja na ovu temu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra 3. utrka otočkih lađa

U organizaciji ŠRU 'Didovina' iz Otoka i Općine Otok sutra će se održati 3. utrka autohtonih drvenih otočkih cetinskih lađa. Start revijalne utrke otočkih lađa, u kojoj sudjeluju 24 posade predviđen je za 15 sati i 30 minuta na Kerepu. Cilj utrke je kod Kevine lađe.

Nakon utrke lađa održat će se natjecanje u potezanju konopa za žene, u kojem će sudjelovati 4 ekipe – Mjesni odbori Otok, Udovičići, Ruda i Gala. Potom će penjanje do pršuta uz konop na staroj vrbi. Za pobjednike natjecanja osigurane su pogate nagrade.

Osim natjecateljskog dijela organizatori su pripremili i prigodni kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti klape Svetog Luke – Otok, Ponistra i Solin, KUD 'Peruća' Hrvace te lokalni guslari.

Tradicionalna utrka lađa odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Hrvatskih voda, Županije Splitsko-dalmatinske i Općine Otok.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra polaganje vijenaca

Povodom obilježavanja 21. obljetnice napada na vojarne Grad Sinj za sutra organizira polaganje vijenaca. Obilježavanje će početi ujutro u 8 sati i 30 minuta kada će se upriličiti polaganje vijenaca na spomenik hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu u parku kod Gradske uprave. U 9 sati bit će polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Luki Ercegu kod bivše vojarne 'Ivaniš Nelipić'. Nakon toga, u 9 sati i 30 minuta upriličit će se polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Ivanu Kamberu kod vojarne 'Petar Berislavić'.
Sveta misa za domovinu i poginule hrvatske branitelje služit će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Požar na Biteliću pod nadzorom

Požar na otvorenom prostoru na području Bitelića je pod nadzorom. U požaru je izgorjelo 25 ha borove šume, trave i raslinja. U gašenju požara sudjelovali su DVD Sinj i Vrlika sa ukupno 25 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila, kao i 3 protupožarna zrakoplova Canadair.
Na požarištu se i dalje vrši dogašivanje i sanacija.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dječje alke u Marića i na Luci

Nastavljaju se organizacije dječjih Alki na području Grada Sinja. Tako će se ovog vikenda održati Marića dječja Alka u Brnzama i 12. Lučka dječja alka.

U sinjskom kvartu Luka svečanost će započeti danas u 17 sati i 30 minuta, kada će se održati nadmetanje za Baru. Sutra u isto vrijeme mali alkarići nademtat će se za Čoju, dok će se za slavodobitnika 12. Lučke alke boriti u nedjelju od 16 sati i 30 minuta.

Dobitnici ovogodišnje kolektivne nagrade Grada Sinja – Dječja alka 'Marići' svoje nadmetanje za Baru počet će danas u 18 sati i 30 minuta. U isto vrijeme sutra počet će nadmetanje za Baru, dok je Alka na rasporedu u nedjelju u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR