Srijeda, 24.08.2011.

Obljetnica napada na jugo-vojarne

U organizaciji Grada Sinja sutra će se upriličiti prigodno obilježavanje 20. obljetnice napada na 'jugo-vojarne'.
U 9 sati kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu kod zgrade gradske uprave te ispred vojarna 'Ivaniš Nelipić' i 'Kula' položit će se vijenci i zapaliti svijeće. U Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati služit će se sveta misa zadušnica za poginule branitelje.

Podsjetimo, prije 25. kolovoza 1991. godine dragovoljci Sinja i Cetinskog kraja, pripadnici ZNG-a i MUP-a, opkolili su vojarne okupatorske vojske i pokušali osvojiti znatnu količinu naoružanja za obranu. Tijekom tog napada živote su izgubili Luka Erceg iz Otoka i Ivan Kamber iz Rude.

Istog dana jugoslavenska armija napala je i Vrliku, a u njezinoj obrani poginuli su Ante Barać iz Zelova, Ivan Tomaš iz Segeta kod Trogira, Ilija Perajica iz Livna te Ivan Lelas iz vrličkog naselja Kosori.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana sjednica OV Općine Hrvace

HRVACE – Jučer je popodne održana radna sjednica Općinskog vijeća Općine Hrvace. Izdvajamo:
- Izvješće o ostvarenju Proračuna za prvih pola godine. ( Prihvaćeno )
- Izvješće o radu načelnik Dinka Bošnjaka , za prvih pola godine. ( Prihvaćeno )
- Prijedlog Pravilnika za studente. ( Ostao isti. Što znači da svi oni studenti koji ispunjavaju prava iz natječaja imaju pravo na općinsku stipendiju. )
- Rasprava o pismu namjere tvrtke Anergie Bauern d.o.o., koja ima namjeru podići solarni park u Gospodarskoj zoni Vukove stine.
- Pripreme za Dan općine Hrvace. ( Kulturno – zabavni program, te vjerske aktivnosti.S večana sijednica OV će biti 15. rujna. )

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Bulj: Bolesnici u stacionaru na 50"C

Incijator peticije za očuvanje stacionara i rodilišta u Sinju, nezavisni vijećnik Grada Sinja Miro Bulj uputio je otvoreno pismo županu splitsko-dalmatinskom Anti Sanaderu, predsjedniku Skupštine SDŽ Petroslavu Sapunaru, predsjedniku Upravnog vijeća Doma zdravlja SDŽ Luki Brčiću, ravnatelju DZ SDŽ Dragomiru Petricu, te vijećnicima Skupštine SDŽ s područja Cetinskog kraja. Pismo donosimo u cjelosti. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Atletika:Sinjanin Filipčić stigao drugi

FILIP I JAKOV – Slovak Milan Celerin je postao pobjednik 3.atletske utrke “Sveti Roko 2011”, koja se održala u povodu Dana Općine Filip i Jakov. Celerin je stazu dugu 9 kilometara pretrčao za 33 minuta i 17 sekundi. Drugi je stigao Miljenko Filipčić iz AK Sinj a treći Talijan Stefano Murelli.Kod  žena je slavila  Sanja Begović – Geceg  iz Zagreba, sa rezultatom 38:18.

Njena sugrađanka Marija Hartl je bila druga, a Majda Horvat iz AK Veteran ČK je stigla treća. Nastupilo je 47 trkača. Organizator je bio AŠK Rogovo, a  pokrovitelj TZ  i općina SV.Filip i Jakov  te udruga “Napredak".

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Prohodnost cesta

Promet posvuda teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba.

Za sav promet zatvorene su državne ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec,
- D34 državna cesta kroz Slatinu,
- D38 Ruševo-Đakovo,
- D45 V. Zdenci-Hercegovac i
- D212 Zmajevac-Batina.
IZVOR: HAK
...