Utorak, 24.08.2010.

Kronika 93

U dicmanjskom naselju Sičane jučer, 23. kolovoza, nešto prije 16,00 sati izbio je požar. Vatrogascima iz Dicma u pomoć su pristigli i vatrogasci DVD-a Sinj, a u gašenju je pomoglo i 10-ak mještana Sičana. Požar je lokaliziran oko 16,30 sati, a potpuno ugašen u 18,00 sati. Opožareno je 5 ha niskog raslinja i hrastove šume.

U Otoku je jučer, 23. kolovoza, poslijepodne, od 16,30, gorjelo na dva mjesta. Pritom je izgorjelo oko hektar i pol trave i strnine. Vatru su gasili vatrogasci DVD-a Sinj

Obavijest

Srednje škole danas, 24. kolovoza, su objavile ljestvicu poretka upisa u prvi razred u jesenskom upisnom roku. Nakon jesenskog upisnog roka ostalo je 1 slobodno mjesto u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji – smjer klasična gimnazija i 2 u Tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića, smjer stolar.

Obavijest

Zbog radova sanacije mosta za sav promet je zatvorena županijska cesta Potravlje–Satrić, do 10. rujna. Promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom. Iz Županijske uprave za ceste sudionike u prometu pozivaju na pojačan oprez na navedenom području te da koriste alternativne ceste.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras se prikazuje animirani film za djecu “Kako izdresirati zmaja”. Film je sinkroniziran na hrvatski.  Početak je u 18,30 sati.

Kronika 92

Jučer oko 09,30 sati, u Sinju, ozlijeđen je  33-godišnji padobranac. Zadobio je ozlijede tijekom organiziranog treninga i obuke padobranaca na sportskom aerodromu u Sinju prilikom doskoka na tlo. Prevezen je u bolnicu Split. Konstatirane su mu teške tjelesne ozlijede, te je zadržan na daljnjem liječenju. O nesreći je izviješten inspektor zračne plovidbe koji će poduzeti radnje iz svoje nadležnosti.
IZVOR: PU SD