Petak, 24.08.2007.

POčINJE UREđENJE CESTE HAN-VAGANJPočetak radova na uređenju državne ceste D-219 dionice Han-Vaganj svečano će se obilježiti u utorak 28. kolovoza u 13 sati. Radove će svečano otvoriti Božidar Kalmeta ministar mora, turizma, prometa i razvitka i ministar financija Ivan šuker. Okupljanje svih sudionika bit će u 12,30 sati na Državnoj cesti 219 kod skretanja za Gljev.

VIJESTI IZ VRLIKE

Nakon vrlo uspješnog kulturnog ljeta u Vrlici prionulo se uređivanju trgova i ulica u gradu. Vrijednost ove investicije iznosi oko 7 milijuna kuna, a većinu sredstava izdvojilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

16. GODIšNJICA NAPADA NA VOJARNE

Povodom 16. godišnjice napada na vojarne Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Sinj organizira polaganje vijenaca na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade Gradske uprave koje će se održati 25. kolovoza u subotu u 9 sati, nakon toga sveta misa zadušnica služit će se u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati.

OBAVIJEST

Sinjski kulturni urbani pokret u suradnji s Multimedijalnim institutom već drugu godinu organizira projekcije filmova s ovogodišnjeg zagrebačkog festivala filma o ljudskim pravima. Danas u 20 i 30 igra kineski film Mrtva priroda, a u 22 i 20 izraelski Dragi oče, tiho pucamo.

14. DJEčJA ALKA BRNAZE

Danas na Bazani počinju natjecanja za 14. dječju Alku Bazana. Na alci će nastupiti 12 dječaka do 10 godina , a predvodi ih popularni Bore Lee. Bara i čoja počinju u 18, a Alka u nedjelju od 17 sati.
Dječje alkarske svečanosti ovog vikenda bit će i tradicionalno i na Baljkovu mostu u Sinju.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika obavijestila je svoje članove da se organizira jednodnevni izlet u Omiš i izletište Radmanove mlinice,u četvrtak 30 kolovoza. Prijave se vrše svakim danom od 8 do 11 sati u prostorijama udruge kod peškarije.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras je američki animirani film, satira Simpsoni. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a prikazuje se u 18,00 i u 20,30 sati.

SPORT

Od danas pa do nedjelje u Trilju se u organizaciji konjičkog kluba Sv.Mihovil održava prvenstvo hrvatske u preskakanju prepona.

Ove će se nedjelje u Dicmu na predjelu Industrijske zone održati treća po redu korida Bikova šampiona, početak ove zabavno športske priredbe je u 13 sati.