Subota, 24.07.2010.

Blagdan svetoga Jakova

Sutra, 25. srpnja, je blagdan svetoga Jakova koji se slavi kao Dan Općine Dicmo. U 8 sati u mjesnoj crkvi svetu misu će predvoditi dicmanjski župnik i dekan kliškog dekanata don Vlado Strikić. Središnje misno slavlje s procesijom, koje će početi u 10,30, predvodit će monsinjor Marin Barišić, splitsko – makarski nadbiskup. Večernju svetu misu u 18,00 sati služit će dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas.
Na blagdan Svete Ane, suzaštitnice Dicma, misna slavlja također će biti u 8,00 10,30 i 18,00 sati.
Kulturno zabavni program održat će se sutra navečer na igralištu Osnovne škole.

Sveta misa na Mirinama

U sklopu priprema za obilježavanje 300. obljetnice stradanja Otočana na Dugišu 1715. godine, sutra, 25. srpnja, će se na Mirinama u 9,30  sati održati sveta misa za nevino stradale žrtave iz Otoka kroz povijest u obrani svoje vjere i  Domovine. Misu s procesijom predvodit će fra Stjepan Pupić Bakrač. Predstavnici općine Otok i braniteljskih udruga u 11 sati položit će vijenac kod Spomen križa iza stare crkve Svetog Luke.

Blagdan svetoga Jakova i Ane

Povodom blagdana svetoga Jakova i Ane u Cisti se održava dvodnevna manifestacija „Cisko lito“. Program počinje sutra svečanim misnim slavljem u 10,00 sati. U poslijepodnevnim satima održat će se tradicionalni dernek

Festival urbanog zvuka SARS

Večeras je završni dan Festivala urbanog zvuka SARS. Na košarkaškom igralištu od 21 sat nastupa nekoliko sinjskih bandova i splitski Dječaci.

"Mis Univerzal“ na Česmi

U okviru Vrličkog ljeta–Dana Milana Begovića, večeras će na Česmi gostovati Šibensko kazalište s predstavom „Mis Univerzal“. Početak je u 21,00 sat a ulaz je slobodan.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras se, s početkom u 20,30 sati  prikazuje film "Pomrčina".

Obavijest

Danas i sutra na području triljsko-poljičkog kraja održavaju automobilističke utrke.
Na ŽC Trilj-Bisko do 18,00 sati održava se prvenstvo Hrvatske-regija jug u auto-slalomu. Za vrijeme trke cesta je zatvorena za sav promet. Organizator je BMW Zagora Trilj.  Nastavak prvanstva je sutra na ŽC Liska-Kotlenice od 07 do 18 sati, u organizaciji Auto-kluba „Neven Pavić-Zvirko Gornja Poljica“.

Stanje na cestama

Vrlo je gust promet na autocesti od Zagreba prema Karlovcu, pa se vozi usporeno i u koloni.
Zbog gužve kolona je na zagrebačkoj obilaznici od čvora Zaprešić, te na Jadranskoj aveniji od rotora u smjeru naplatne postaje Lučko. Na Istarskom ipsilonu kolona je prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko 15 km. Na otoku Krku prema mostu kolona je oko 5 km.

Pojačan je promet na svim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti posebice na autocestama A 1, A 6 Rijeka-Zagreb, A 2 Zagreb-Macelj i A 3 Bregana-Lipovac.
Zastoji su mogući duž obale u blizinama turističkih središta. Vozače molimo za strpljenje.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, danas je do 14 sati i sutra, u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i ličkoj magistrali (D1) nema zabrane.
IZVOR: HAK