Petak, 24.07.2009.

OBAVIJEST GRAđANIMA Bolnici nedostaje krvi! Hž nema popis ozlijeđenih - pitati policiju ili KBCZbog velikog broja ozlijeđenih, kojima će biti potrebna hitno kirurško zbrinjavanje, iz KBC-a Split pozivaju građane da daruju krv.

Prema riječima dr. Jele Mratinović-Mikulandre, nužne su sve krvne grupe, a krv se može darovati na Odjelu za transfuziju na Firulama, sve do 20 sati.


Nagibni vlak 521 koji je u 12.07 sati iskočio izvan tračnica se kretao iz smjera Zagreba prema Splitu, iskočio je nekih 500-tinjak metara ispod stajališta Sadine u Rudinama, u zaleđu Kaštela.

Prema riječima Marine Kraljević-Gudelj, glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske poginulo je šest osoba, četiri ih je teže, a pedeset lakše ozlijeđeno.

Kako doznajemo, u nagibnom vlaku je u trenutku nesreće bio 91 putnik. Među ozlijeđenim osobama ima dosta djece i stranih turista.

Portal Slobodne Dalmacije ima nepotvrđenu informaciju da je od šest osoba koje su izgubili život pet muškaraca, od kojih je jedan star oko 25 godina, te jedna žena.IZVOR:SLOBODNA DALMACIJA
...

"6. DANI KOMINA, PURE I BRONZINA"31. srpnja i 01. kolovoza 2009. godine održava se VI. kulturno gastronomska manifestacija u Tijarici pod nazivom "Dani komina, pure i bronzina". Ovo je jedinstvena smotra folklora i gastronomije na području Dalmacije, a vjerujemo i šire. ...

BLAGDAN SV. JAKOVA I ANE

Sutra, 25. srpnja, na blagdan Sv. Jakova u Dicmu svečanu svetu misu u župnoj crkvi, s procesijom predvodit će dr. don Ilija Drnić iz mostarske biskupije, uz asistenciju župnika don Vlade Strikića i drugih svećenika iz kliškog dekanata.

Povodom blagdana Sv. Jakova i Ane, i Dana općine Dicmo večeras će se u dicmanjskoj crkvi, s početkom u 19,00 sati održati prigodni koncert, na kojem će nastupiti sopranistica Ana Zebić, prvakinja opere HNK Zagreb i tenor špio Boban, prvak HNK Split, uz klavirsku pratnju Rozarije Samodol.

OBAVIJEST

Udruga 4 plus koja bi okupljala roditelje iz Cetinske krajine s četvero i više djece osniva se danas u dvorani Gospe Sinjske s početkom u 19 sati.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

Za sutra, 25. srpnja, u 11 sati zakazana je 3. sjednica Gradskog vijeća Sinja, za koju je predviđena je 21 točka dnevnog reda. Na ovoj sjednici pored ostalih zanimljivih točaka dnevnog reda, svakako treba izdvojiti izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sinja.

OBAVIJEST

Izviđački odred "Malin" organizira prikupljanje starih udžbenika od 1. do 8. razreda osnovne škole. Udžbenici će se prikupljati od ponedjeljka do srijede, u Oš Marka Marulića, u vremenu od 08,00 do 12,00 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009."

Danas će se, u okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" u pivnici D.C.D.M. održati koncert sinjskih rock glazbenika, na kojem nastupaju Zyn band, Anđelko Mijić, Generacija 91., te Mica band. Početak je u 21,00 sat.

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" jučer je počeo turnir u basketu, koji će se održavati na košarkaškom igralištu kod kina. Turnir će održavati do nedjelje, a organizirana su natjecanja u seniorskim i juniorskim kategorijama.

OBAVIJEST

U okviru Dugopoljskog kulturnog ljeta i 6. međunarodnih folklornih susreta sutra će se na trgu dr. Franje Tuđmana u Dugopolju održati predstava "Ljepota u kamenu kamenitom". Početak predstave je u 20,30 sati. Na predstavi sudjeluju folklorne grupe iz Rusije, Vojvodine, BiH i Hrvatske.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas igra film "Bruno", u kojem glavnu ulogu igra Sasha Baron Cohen. Film se prikazuje u dva termina: u 18,45 i u 20,30 sati