Četvrtak, 24.07.2008.

DAN OPćINE DICMO

Povodom sutrašnjeg blagdana Svetoga Jakova, koji se slavi kao Dan Općine Dicmo, jutros je održana svečana sjednica dicmanjskog Općinskog vijeća. Prije početka sjednice izaslanstvo općine i obitelji poginulih branitelja položili su vijence i zapalili svijeće na središnji križ u Dicmanjskom groblju za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.
Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik vijeća Ivan Burov, a o radu u proteklom razdoblju govorio je načelnik Josip Silić, koji je istaknuo kako Općina Dicmo bilježi veliki napredak u posljednje tri godine. Silić je podsjetio kako su u zoni 23 poslovna objekta, 60 firmi je registrirano ili ima zemljište u zoni, a u tijeku je izgradnja ili pribavljanje građevinskoh dozvola za izgradnju još nekoliko objekata. Njihovom realizacijom Dicmo će zaživiti i postati još veće gradilište, kazao je Silić. Ispred županije sjednici je nazočio dožupan Luka Brčić koji je kazao kako će županija i dalje podupirati projekte Općine Dicmo. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Dicma nazočili su načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te župnici uz Dicma don Vlade strikić i don Ante šošić. U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupilo je KUD Dicmo. Današnjoj svečanoj sjednici u Dicmu nisu nazočili vijećnici iz oporbenog HDZ-a.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE PREDSJEDNIKA UHBDDR-a SINJ ANTE SMOLJE

Predsjednik sinjskog ogranka Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Ante Smoljo na današnjoj konferenciji za novinare kazao je kako udruga daje svu podršku Marku Perkoviću Thompsonu, počasnom članu UHBDDR-a, zbog otkazivanja njegovih koncerata u inozemstvu i Umagu. ...

OBAVIJEST

U sinjskim ulicama Antuna Konstatina Matasa, Braće Radić i Put Odrine od sutra će na snazi ponovno biti stari režim prometovanja. Promet će se iz smjera Jakinog gumna odvijati ulicama Ante Starčevića, braće Radića, Put Odrine, Vrlička.
Ulica Antuna Konstatina Matasa ponovno će biti otvorena za izlaz iz grada.

OBAVIJEST

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, ogranak Grada Sinja, sutra će održati Izborni sabor, na koji su pozvani svi članovi Udruge kako bi doprinjeli njegovom uspješnom održavanju. Sabor će se održati sutra, 25. srpnja, s početkom u 19,00 sati u Galeriji Galiotović.

ODRžAN KONCERT KLAPE "PRIJATELJI"

Klapa Prijetelji sinoć je u Domu kulture u Brnazama, pred 200 - tinjak gledatelja, održala koncert, koji se već 5. godinu održava u okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe. Gost klape Prijetelji bila je klapa Lišnjak iz Srinjina kraj Omiša, čiji su članovi bili oduševljeni prijemom publike. Klapi Prijatelji i ove su godine iz publike podršku dali članovi klape Sinj.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE "BAUšTELAC"

U dvorani franjevačkog samostana u Sinju večeras će se u 20,00 sati održati predstavljanje knjige "Bauštelac" fra Joze župića. Knjigu će predstaviti prof Velimir Borković i Snježana šetka, novinarka Slobodne Dalmacije. Organizatori predstavljanja knjige "Bauštelac" su Ogranak Matice Hrvatske i Gradsko poglavarstvo Grada Sinja.

"VRLIčKO LJETO 2008."

U okviru "Vrličkog ljeta 2008.-dani Milana Begovića", večeras u 21,00 sat na česmi će nastupiti Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO. Program će se nastaviti u subotu u 21 sat, kada će članovi HNK iz Splita izvesti Operu Ero s onoga svijeta.

"DELMATI-RIMLJANI" NA GRADSKOM STADIONU

U organizaciji športske zajednice Grada Sinja, Turističke zajednice Grada Sinj i Udruge Gaj Laberije, u subotu, 26. srpnja, će se na Gradskom stadionu u Sinju s početkom u 19,00 sati odigrati treća reviajlna utakmica Delmati - Rimljani.
Rimljani i Delmati prvi će defile ulicama Sinja imati sutra u 10,30 sati, a nakon toga u 21,30 sati. Povorka će se kretati Vrličkom i Glavičkom ulicom. Defile u kojem će sudjelovati 60-tak članova počet će u subotu u 10,30 sati

BLAGDAN SV. JAKOVA

Sutra, 25. srpnja, na blagdan Svetoga Jakova u Dicmu u 10,30 sati svečano misno slavlje s procesijom predvodit će don Dušan Vuković, a večernju svetu misu u 18,00 sati don Jenko Bulić. Glazbeno-kulturni program održat će se na športskom centru, kraj osnovne škole od 19,00 sati. Nastupit će Maja šuput, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja i kulturno umjetnička društva. U mjesnoj crkvi u 20,00 sati počet će koncert klape Decima i njihovih gostiju.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" TIJARICA 2008.

Ovog vikenda u Tijarici će se održati manifestacija "Dani komina, pure i bronzina". Sutra u 20,00 sati upriličit će se svečano otvaranje manifestacije paljenjem vatre na kominu. U bogatom kulturno - zabavnom programu sutra će nastupiti Trilsjke mažoretkinje i Gradska glazba Trilj, otvorit će se foto izložba Dražena Bote s motivima narodnih nošnji, izložba Marinka Poljaka "Skriveno blago Alkaruše", KUD Tijara iz Tijarice, te finale utakmice u balotama i kartama.
Fešta će se nastaviti u subotu u 18,00 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe", sutra, 25. srpnja, će se na košarkarkom igralištu u Sinju održati rock koncert, na kojem će nastupiti sinjske grupe Without Serenity, Karakondula, Twister, Andrija iz Livna, te Taurus iz Trilja. Početak koncerta je u 21,00 sat.

KINO DANAS

Večeras u sinjskom kinu "Sloboda" u 20.45 sati pogledajte film "TRAžEN" u kojem glavnu ulogu igra Angelina Jolie. Film je nastao prema stripu, prepun je akcije, a, kako kritičari kažu, Angelina je još senzualnija nego u Lari Croft.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra će od 8,00 do 13,00 sati bez napajanja električnom energijom biti potrošači na području naselja:
Glavice Donje, zaseoci Modrić, Romac, Masnić, Ljubičić, Milanović, Dinarina, Jenjić;
Glavice Gornje, zaseoci Alajbeg, Bogdan, čović, Milošević, Mladar, jadrijević, Cvrlje, Bilođerić, Poljak, šimić i šolto;
Te Sinj, Put šumarije, Domovinskog rata, od kapele svetoga Ante do bivše vojarne, Put Medinjaka, barać, ćurlini, Domazet, Vuković, Karajkova lokva, Ivana Meštrovića, Jurja Dalmatinca, Vlahe Bukovca i Boko.
U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

SPORT

Junak je jučer na gostovanju u prijateljskoj nogometnoj utakmici s 3 : 0 pobijedio Omiša. Golove su postigli Vuković, Sablić i čulić. Sljedeća provjera Junakovaca je sutra u Kaštel sućurcu gdje ih dočekuje trećeligaš Jadran.

Danas je održan plenum klubova 3. HNL jug na kojemu je za predsjednika plenuma izabran predsjednik NK Hrvace Stipe Doljanin. Prvenstvo počinje 23. kolovoza. Dan poslije u Hrvacama će se igrati derbi prvoga kola, susret favorita natjecanja Hrvaca i Splita. Svoj prvi pripremni susret Hrvace će imati u subotu u stobrečui protiv Primorca.

Sutra se u Cisti Velikoj igra finalni susret 14. memorijalnog turnira Mate Vučak čigra, u kojem se sastaju Svib i Vitrinik iz Ciste Velike. Početak športsko - glazbenog programa je u 19,00 sati.

Na gradskom stadionu u Sinju u tijeku je završetak izgradnje igrališta s umjetnom travom veličine 40x20 metara koje će koristiti djeca iz sinjske nogometne škole. Sinjski gradski oci financirali su ovaj hvalevrijedan projekt iznosom od 463 tisuće kuna.

Iz Junaka i vijest da su četvorica trenera Junakove škole nogometa zajedno s trenerom Tekstilca Ivicom Glavanom jutros otputovali na seminar o ljetnoj školi nogometa koji se održava u susjednoj Crnoj Gori.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Sutra, 25. srpnja, s početkom u 13 sati održat će se sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja sa sljedećim dnevnim redom:
1. Izvješće Mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Sinja,
2. Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sinja za period I - VI 2008. godine,
3. Izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvješća i poslovanja Grada Sinja za 2007. godinu,
4. Izvješće o zaduženju i naplati komunalne naknade za razdoblje I-XII 2007. godine,
5. Izvješće o naplati komunalnog doprinosa za razdoblje od 01.01 - 31.12. 2007. godine
6. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa
zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj,
7. Izvješće o radu Gospodarske zone Kukuzovac za 2007. godine
8. Prijedlog Odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja
Gospodarske zone Kukuzovac,
9. Prijedlog Odluke o dodje li javnih priznanja za 2008. godinu,
10. Prijedlog Odluke o izboru osobe kojoj će se povjeriti obavljanje komunalne djelatnosti-održavanje nerazvrstanih cesta u dijelu
asfaltiranje nerazvrstanih cesta,
11. Izvješće Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj za 2007. godinu,
12. Izvješće o poslovanju Vodovoda i čistoće d.o.o. za 2007.godinu,
13. Izvješće o radu Kamička d.o.o. za upravljanje parkiralištima Sinj za 2007.
godinu s prikazom trenutnog stanja,
14. Informacija o radu Gradskog društva Crvenog kriia Sinj za 2007. godinu,
15. Prijedlog Rješenja o imenovanju ravnatelja Dječjeg vrtića "Bili cvitak" Sinj,
16. Prijedlog Programu kulturno zabavne i sportske manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe 2008 ".