Ponedjeljak, 24.07.2006.

UPOZORENJE LIJEčNIKA

Posljednji tjedan u srpnju započeo je topal, vruć s jutarnjom temperaturom iznad 20 stupnjeva. Liječnici maksimalno upozoravaju na izbjegavanje sunca i uzimanje većih količina tekućine.
U protekla 24 sata sinjski Dom zdravlja bilježi nekoliko intervencija. Radi se o glavobolji, srčanim problemima, proljevu, povraćanju uzrokovano prvenstveno suncem i sparnim vremenom.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

Ovaj tjedan u Sinju donosi nekoliko kulturrnih zbivanja, a izdvajamo večerašnju izložbu slika u galeriji Galiotović autorice Ivane Budimir Bekan, sutrašnji koncert klasične glazbe Mirne Barać i Ante Jelinčića.
U srijedu će nastupiti klapa prijatelji iz Brnaza kao i predstava teatra Rugantino «Sa će Božo svaki čas».

BLAGDANA SVETOG JAKOVA

Sutra će u Dicmu povodom dana općine i proslave zaštitinika Svetog Jakova biti puno događanja, športa, izložbi slika i vjerskog druženja. Načelnik Josip Silić domaćin je obilježavanja te najavljuje dolazak brojnih Dicmanja koji žive u drugim područjima Hrvatske kao i gostiju iz susjednih područja.

Sveti Jakov zaštitnik je i Ciste Velike. Sutra je također i u tom mjestu velika fešta od malog baluna, pučko veselje, vjersko slavlje i završnica Dana općine uz koncert «Prljavog kazališta».

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA



Gradsko poglavarstvo Sinja sutra odrađuje svoju 34. sjednicu. Od točaka dnevnog reda izdvajamo: Izvješća o provodjenju javnog uvida i javne rasprave o utvrdjivanju konačnog prijedloga Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja. Izvješće o izvršenju Proračuna za prvih 6 mjeseci tekuće godine kao i Izvješće o obavljenoj reviziji proračuna Grada za prošlu godinu također su točke u dnevnom redu sutrašnje sjednice Poglavarstva koju će predvoditi gradonačelnik Nikola Tomašević.

"VRLIčKO LJETO"

Vrličko ljeto nastavlja se subotnjom velikom umjetničkom predstavom,na vrličkoj česmi, poznate opere «Ero s Onoga Svijeta». Gotovo tri sata umjetnosti s preko 200 glumaca mnogi će doživjeti kao veliki umjetnički uspjeh Vrlike koja obilježava i 130 godišnjicu rođenja velikog književnika Milana Begovića. Opera je u subotu 29. srpnja s početkom u 21 sat.

VRIJEME

Sunčano je i toplo. Poslijepodne su mogući kraći pljuskovi i grmljavina. I danas će temperatura zraka biti iznad 34 stupnja Celzijeva.

Human Rights Film Festival - TURNEJA

HRFF

SKUP (Sinjski kulturni urbani pokret u suradnji s Multimedijalnim institutom) organizira projekt pod nazivom "Human Rights Film Festival". Projekt će se održati u Sinju, u Alkarskim dvorima od 27. - 29. srpnja. Osim projekcija filmova sa zagrebačkog Human Rights Film Feastivala u sadržaj su uključena i dva koncerta, a ulaz je besplatan.
...