Ponedjeljak, 24.06.2013.

Otvoren Veslački centar u Vrlic

Revijalnom regatom jučer je na Peručkom jezeru ispod Garjaka otvoren Centar za sport i rekreaciju iz projekta “Od jezera do jezera – zeleni turizam” financiranog iz IPA pretpristupnog fonda EU- namijenjenog prekograničnoj suradnji.
Kompleks na zemljišnom prostoru ima 6 hektara na kojem se nalaze hangari za smještaj čamaca, glavni i pomoćni pontoni s opremom za spuštanje čamaca te pristupni asfaltni put.
Centar su svečano otvorili gradonačelnik Vrlike Ivan Čorić i ispred općine Rama (BiH) Ante Tomić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prijave za malonogometni turnir KN Sinjski Maligani

Iz Kluba navijača Sinjski Maligani stigla je obavijest kako se i ove godine održava tradicionalni malonogometni turnir kod kina, a prijave za sudjelovanje su u tijeku…
KN Sinjski Maligani u okviru Dana Alke i Velike Gospe ponovo održavaju malonogometni turnir koji je početi 04. srpnja, a same prijave zaprimat će se zaključno s 30. lipnjem.
Sve informacije možete dobiti na broj mobitela:
099 833 71 61
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pučka fešta u Glavicama

Dana 24. lipnja (ponedjeljak) na igralištu OŠ Ivana Lovrića na Strani povodom Dana Glavica i svetoga Ivana održat će se pučka fešta.

Program fešte:
23. lipnja, nedjelja:
21 sat – paljenje vatre na brdu Križu uoči svetoga Ivana.

24. lipnja, ponedjeljak:
17 sati – finale turnira u balotama
20 sati – prigodni kulturno-umjetnički program (razni izvođači) uz nastup klape Sinj i zabavni program benda Ružin trn.
Svi prisutni će biti počašćeni grahom i tripicama.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rođenje sv. Ivana Krstitelja

24. lipnja slavimo blagdan rođenja sv. Ivana Krstitelja. „Njegov nas blagdan podsjeća da je naš život usmjeren Kristu te da se ostvaruje  prihvaćajući njega, Riječ, Svjetlo i Zaručnika, kojemu smo glasi, svjetiljke i prijatelji. „On treba da raste, a ja da se umanjujem“ (Iv 3, 30): ovaj Ivanov izraz program je svakog kršćanina.“ (Benedikt XVI)

Uz rođenje Isusovo i Marijino, Crkva slavi još samo rođenje sv. Ivana Krstitelja, jer njegovu pojavu na svijetu prate posebno nebeski znakovi, a njegov život na zemlji ima izuzetno  veliko značenje u povijesti spasenja. Iz SP vidi se da Bog već od rođenja zove na proročku službu one koje je odabrao. Jeremija prorok o sebi piše da ga je Bog još u majčinoj utrobi posvetio i postavio za proroka svim  narodima. Opširnije...
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Ruda: Spin kup otišao u Knin

Na Rudi su se jučer okupili najbolji spinaši Hrvatske. U iznimno atraktivnom natjecanju u nedjeljno prijepodne, na ljepotici rijeci, svoje ribičke majstorije odmjeravala su  23 spin-ribiča (lov pastrve mamcima, rapalom). Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR