Petak, 24.06.2011.

Blagdan Presvetog Srca Isusova i Dan Košuta

U povodu blagdana Presvetog Srca Isusova i Dana Košuta, Mjesni odbor Košute, Društvo Košuta,NK Košute i Kulturno društvo Trilj organiziraju prigodan program od 26. lipnja do 3. srpnja koji će voditi Irena Bradarić
PROGRAM:
-    Nedjelja – 26. 6. – 20 sati Ispred crkve Presvetog Srca Isusova Svečano otvaranje Dana Košuta 2011. Nastupaju:Triljske mažoretkinje  ,Glazba Trilj, Folklorna sekcija društva Košuta , Žene iz Košuta,  predstavljanje CD-a ŽK Košute , Ženska klapa Košute , Klapa Trilj i  Klapa Sinj.
-     Utorak – petak, 28. 6. do 1. 7. – 18 sati Crkva Presvetog srca Isusovsa duhovna obnova
-     Utorak 28,06. – 20 sati  iza Područne škole Košute Dječja predstava – Dovitljivi pomorac.
-    Srijeda, 29. 6. – 20 sati Iza Područne škole Košute Dječji festival – Mikrofon je vaš.
-    Četvrtak, 30. 6. – 20 sati Iza Područne škole Košute Umakla se Joka Šimunova Dramska udruga iz Prološca .
-     Petak, 1. 7. – 18 sati  Crkva Presvetog Srca Isusova Blagdan Srca Isusova Procesija i sv. misa Pored crkve folklorni program i zabava , Rera i šijavica ,Ženska klapa Košute, Folklorna udruga Košute, Predstavljanje Košućke pjesmarice , Žene iz Košuta , KUD Gala ,KUD Tijara – Tijarica.
...

Djeca upala u vatru

Teže ozljede zadobilo je dvoje maloljetnika koji su sinoć oko 23 sata na predjelu Bazana u Sinju preskakali vatru koja se palila povodom blagdana svetoga Ivana.
Djevojčica u dobi od 15 godina i 14-godišnji dječak sudarili su se dok su preskakali vatru u koju su prilikom sudara upali.
Oboje su zadržani na liječenju u KB-u Spplit, na odjelu plastične kirurgije. Djevojčica je zadobila opekotine trećeg stupnja po leđima, a dječak na obje podlaktice.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dan Državnosti Republike Hrvatske

Dana  25. lipnja 2011. godine (subota) na Dan Državnosti Republike Hrvatske Grad Sinj organizira polaganje vijenaca u 9,00 sati na spomeniku  hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu u parku kod Gradske uprave.
Sveta misa za Domovinu služit će se u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10:00 sati nakon polaganja vijenaca.


GRAD TRILJ ORGANIZIRA SVEČANU AKADEMIJU u subotu, 25.lipnja 2011.
SVEČANI PROGRAM:
8,30 B U D N I C A
8,45 Polaganje cvijeća, paljenje svijeća
9,00 SV. MISA

20,00 KINO DVORANA TRILJ
SUDJELUJU:
KLAPA « TRILJ « I PRIJATELJI
ŽENSKA KLAPA « KOŠUTA « KOŠUTE
TRILJSKE MAŽORETKINJE
Limena glazba: « SV. MIHOVILA « TRILJ
Folklorni ansambli:
KUD « ŽUPE GRAB « GRAB
KUD « TIJARA « TIJARICA
PJEVAČ : JOŠKO DELIĆ
MARKO DUVNJAK , prof.

'Šuma Striborova' u sinjskom kinu

Dječji dramski studio Sinjskog pučkog kazališta danas će u sinjskom kinu izvesti premijeru predstave 'Šuma Striborova' Ivane Brlić Mažuranić, u režiji Marije Cvrlje Radović.
U predstavi će nastupiti 20-tak djece, uzrasta od vrtića do 8. razreda osnovne škole. Ulaznice se, po cijeni od 15 kuna, mogu kupiti na blagajni kina sutra od 17 sati. Početak predstave je u 20 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Najmlađi košarkaši triljske Cetine, na netom završenom prvenstvu za dječake godišta 1999. i 2000. završili su na diobi 1. mjesta s vršnjacima iz Kaštela. Hrvatski košarkaški savez Splitsko-dalmatinske županije ove je godine prvi put organizirao prvenstvo za ovako mlade košarkaše, praktički početnike, u kojem su djeca KK 'Cetina' Trilj pokazala najviše u dvokružnom prvenstu. Postignuti uspjeh veliki su podstrijeh i motivacija, kako djeci tako i trenerima u klubu koji su dokazali da dobro i sustavno rade. Dječaci zaslužni za ovaj uspjeh su: Šime Dukić, Mihovil Dukić, Petar Žaper, Ante Janković, Hrvoje Knezović Žuro, Ante Prcela, Luka Džeko, Ivan Prcela, Niko Prcela, Slavko Žaper, Marko Bakić, Mario Vukas, Tomo Šipić, Josip Šipić i Toni Žuro. Treneri: Denis Bobeta, Ivo Vukas i Bruno Šipić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zbog jake bure zabrana je prometa dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Novog Vinodolskog do Senja za autobuse na kat, motocikle i kamp prikolice (I. skupina).

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin zbog radova je zatvorena za promet od Očestova do Pađena. Obilazak je Gračac-D 27-Obrovac-Kistanje-Knin i obratno ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Na Istarskom ipsilonu na čvoru Vodnjan sjever zatvoreni su izlazi u smjeru Kanfanara i Pule (obilazak: izlaz u čvoru Vodnjan jug).

Do 24. lipnja zbog radova na Jadranskom mostu u Zagrebu vozi se jednim trakom, otežano u oba smjera.

Na zagrebačkoj obilaznici zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec, promet na sjevernoj i južnoj strani kolnika teče uz ograničenje brzine 80 km/h.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, danas je od 15 do 23 sata, u subotu (25. lipnja) od 4 do 14 sati i u nedjelju (26. lipnja) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK