Četvrtak, 24.06.2010.

Na području Cetinskog kraja nezaposleno je 4157 osoba

Na području Cetinskog kraja nezaposleno je 4157 osoba. S  jučerašnjim danom u sinjskoj ispostavi Zavoda prijavljeno je 3 160 osoba. Tijekom svibnja posao je, prema evidenciji, pronašlo oko 280 osoba, a 200–tinjak ih je novoprijavljenih.

Blagdan Svetoga Ivana Krstitelja

Danas, 24. lipnja, je blagdan Svetoga Ivana Krstitelja. Svečana misna slavlja održavaju se u Grabu , Krušvaru i župi Zasiok Vučipolje.

Blagdan Svetog Ivana Krstitelja obilježit će se i u Glavicama dvodnevnom pučkom feštom. Program će početi u petak, 25. lipnja. turnirom balota, a nastavit će se dan poslije humanitarnom utakmicom veterana Hajduka i Cetinskog kraja, arheološko–etnološkom izložbom, te kulturno–zabavnim programom

Dan državnosti Republike Hrvatske

Sutra, 25. lipnja, je Dan državnosti Republike Hrvatske. Grad Sinj u 9 sati organizira polaganje vijenaca na spomenik „Hrvatskim braniteljima“ u parku ispred Gradske uprave.
Svečana sveta misa služiti će se nakon polaganja vijenaca u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati.

Povodom Dana državnosti grad Trilj organizira polaganje vijenaca za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. U  7,30  će biti budnica, a poslije  sveta misa u crkvi sv. Mihovila. U 19,30 sati kod Spomenika Sv. Mihovila održat će se recital pod nazivom „Moja domovina“ u izvedbi članova dramske Udruge „Most“ iz Trilja i koncert domoljubnih pjesama Joško Delić Zurzi.

Turnir "Stari mlin 2010.“

Pored prekrasnog izvora rijeke Rude, kod konobe Stari mlin uskoro će započeti veliki boćarski turnir pod nazivom „Stari mlin 2010“, za kojeg prijave već  stižu iz čitave županije. Ekipe će se uz prestižne pokale boriti i za zagarantirani ukupni nagradni fond od 11 000 kuna, koji može biti i povećan zbog velikog interesa ekipa.Na turniru igraju dva igrača i njihova rezerva, a uplata po ekipi iznosi 250 kuna. Izvlačenje parova će biti 2.srpnja u 19 sati ispred konobe Stari mlin, koja priprema i zakusku na izvlačenju.Prijave se vrše na kontakt brojeve 835 – 178 ili 099 411 72 51.
Piše Petar Norac Kevo, Sportske Novosti

Udruga Gaj Laberije iz Sinja nastupit će 25. lipnja 2010. godine u Pulskoj Areni

Udruga Gaj Laberije iz Sinja nastupit će 25. lipnja 2010. godine u Pulskoj Areni. Točnije, svoju Revijalnu utakmicu Rimljani-Dalmati prikazat će na 9. Danima antike, a na poziv Turističke zajednice Istarske županije. Članovi Udruge Gaj Laberije prezentirat će antičku igru s loptom, inovativan turistički proizvod koji nadopunjuje uobičajenu turističku ponudu Sinja i Cetinske krajine. Njihov odlazak u Pulu organizirala je Turistička zajednica Grada Sinja i Grad Sinj.
Inače, članovi Udruge Gaj Laberije su veterani nogometnih klubova OSK iz Otoka i Tekstilac iz Sinja te glumci-amateri iz Otoka, Hrvaca, Trilja, Sinja i Splita. Na ovaj će način, bez ikakve sumnje, ne samo maštovito prikazati povijesna zbivanja, nego će i uspješno predstaviti Cetinsku krajinu i Splitsko-dalmatinsku županiju na devetim Danima antike u Puli.

Sinjske mažoretkinje održat će završni nastup za sezonu 2009./2010.

Danas, 24. lipnja, u 20 sati na starom košarkaškom igralištu ili u slučaju nevremena u sportskoj dvorani,sinjske mažoretkinje održat će završni nastup za sezonu 2009./2010. zajedno s Twirling klubom. Nastupit će više od 160 članica i jedan muški član

Obavijest

Pod pokroviteljstvom grada Trilja, Splitsko-dalmatinske županije i Hvidra-e Trilj narednog će se vikenda na ŠRC „ Zdenko Pavela–Cato „ održati 3. memorijalni nogometni turnir za dječake „Triljski branitelji“, koji se igra u čast svih poginulih branitelja Domovinskog rata sa područja grada Trilja

Stanje na cestama

Uoči praznika, zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas, od 15 do 23, i sutra na sam praznik 25. lipnja od 14 do 23 sata. Zabrana će također biti u subotu, 26. lipnja od 4 do 14 i u nedjelju, 27. lipnja od 12 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: D 8 (Jadranska magistrala), D 9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D23 (Žuta Lokva-Senj).
Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrane.
IZVOR: HAK