Srijeda, 24.06.2009.

DJELATNICI AGENCIJE GULLIVER TRAVEL U POSJETU SINJU

Turističi djelatnici odavno su shvatili da sunce i more više nisu dovoljni kako bi privukli turiste u Hrvatsku te da za povećanje broja gostiju nije dovoljno samo otvoriti hotele, nego pripremiti i kvalitetne programe. Djelatnici agencije Gulliver travel danas, 24. lipnja, su posjetili gradove Sinj, Trilj i Imotski. Oni će svoju turističku ponudu, osobito u hotelima na Makarskoj rivijeri obogatiti sadržajima koji se nude u ovim gradovima, kazao nam je Raden Zoković, voditelj operative i programa izleta. Na području Cetinskog kraja više je destinacija koje bi turisti mogli posjetiti, no izleti su limitirani vremenom, kazao nam je Zoković. Prvi turisti posredstvom agencije Gulliver travel Dalmatinsko zaleđe bi mogli posjetiti već sljedećeg četvrtka.

OBAVIJEST

U Sinju je osnovan Inicijativni odbor za obnovu rada mješovitog pjevačkog zbora Grada Sinja. Audicija za mješoviti pjevački zbor Grada Sinja održat će se u subotu, 27. lipnja, u 10,00 sati u Glazbenoj školi Jakova Gotovca. Na audiciju su pozvani svi zainteresirani građani.

BLAGDAN SV. IVANA KRSTITELJADanas, 24. lipnja, slavi se blagdan Svetoga Ivana Krstitelja. Posebno je svečano u župi Grab gdje se Sveti Ivan Krstitelj slavi kao zaštitnik župe. Crkvena proslava počela u 10,30 sati. U isto vrijeme počela je i misa u Krušvaru, dok će se na Planici u Glavicama sveta misa služiti u 18,00 sati.

PROSVJED UGOSTITELJA CETINSKOG KRAJAKafići u Cetinskom kraju danas nisu radili. Većina vlasnika zatvorila je svoje objekte na 24 sata kako bi izrazili nezadovoljstvo zakonom o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima. Prosvjedu se pridružila i većina vlasnika restorana koji danas ne poslužuju goste na terasama. Za vrijeme dvosatnog mirnog prosvjeda u Sinju potpisivala se peticija protiv zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima. Peticiju, koja se može potpisati do 30. lipnja, do sada je potpisalo više od 4 tisuće građana. Sinjski ugostitelji tvrde da im je promet od primjene zakona pao od 30 do 50%, zbog čega su ugrožena radna mjesta a time i egzistencija nekoliko obitelji. Najugroženiji su objekti koji nemaju štekate, a takvih je u Sinju desetak.

AUTOPRIJEVOZ SINJ

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Upravi poduzeća je uputio zahtjev za održavanjem sastanka u svezi ostvarivanja prava radnika iz radnog odnosa. Sindikat je predložio da se sastanak održi do 27. lipnja. Ovo je 10. zahtjev na koje Upravi već dva i pol mjeseca ne odgovara.

"DAN DRžAVNOSTI"

Sutra, 25. lipnja, je Dan državnosti Republike Hrvatske, državni je blagdan i neradni dan. Sinjski poglavari u 09,00 sati položit će vijence na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u parku ispred zgrade Gradske uprave. Nakon polaganja vijenaca, u 10,00 sati služit će se sveta misa zadušnica u crkvi čudotvorne Gospe sinjske.

MISA ZA DOMOVINU

Sutra, 25. lipnja, u 08,00 sati u mjesnoj crkvi u Trilju župnik Trilja i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas služit će svetu misu za domovinu. Nakon mise predstavici Grada i udruga proizišlih iz Domovinskog rata položit će vijence i zapaliti svijeće za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata kod spomenika Svetog Mihovila.

NASTUP SINJSKIH MAžORETKINJA

Povodom Dana državnosti Sinjske mažoretkinje i ove će godine održati svoj samostalni nastup u Sinju. Program počinje danas, 24. lipnja, u 19,30 sati na košarkaškom igralištu. U slučaju kiše održat će se u sportkoj dvorani.

OBAVIJEST

športska ribolovna društva "Cetina" iz Sinja i "Pastrva" iz Trilja organiziraju tradicionalno natjecanje žena u lovu na šarana. Natjecanje će se održati u nedjelju 28. lipnja na ribolovnom području Plana. Udruge osiguravaju pribor za ribolov, mamce i instruktore. U nedjelju poslijepodne, održat će se i natjecanje muškaraca u istoj disciplini. Organizatori pripremaju riblje specijalitete i izletnički grah te pozivaju sve zainteresirane da se prijave na natjecanje. Kontakt telefon je 098 537 651.