Utorak, 24.06.2008.

BLAGDAN SV. IVANA KRSTITELJADanas je blagdan Svetoga Ivana Krstitelja koji se posebno svečano obilježava u Grabu i Krašvaru. Misno slavlje u Krušvaru predvodi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, koji će ovogodišnjim krizmanicima udijeliti sakrament svete potvrde, a svečano će se obilježiti i 300-ta godišnjica crkve Sv. Ivana u Krušvaru kao i posveta novoizgrađenog 18 metara visokog zvonika.

U Grabu svečano misno slavlje predvodi fra šimun Bilokapić.

I vjernici župe Zasiok danas slave svetoga Ivana. Svečanu svetu misu u 11,00 sati predvodi don Pavao Banić iz Makarske. U ovoj župi je običaj da u procesiji kip svetoga Ivana i križ nose muškarci imena Ivan.

Blagdan Svetoga Ivana Krstitelja obilježit će se i na brdu Planica u Glavicama. Svetu misu u 19,00 sati predvodit će sinjski župnik fra Nikica Ajdučić. Poslije mise održat će se pučka fešta.

JAVNA TRIBINA "PRAVA PACIJENATA"

Klub žena liječenih na dojci iz Sinja i Udruga Srma organiziraju javnu tribinu na temu "Prava pacijenata". Gošća tribine bit će dr. đula Rušinović Sunara, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata. Govorit će o problemima u sustavu zdravstva, partnerskom odnosu pacijenata i zdravstvenih djelatnika, pravu na informaciju te zastupanju prava pacijenata, a posjetitelji će moći postavljati pitanja. Tribina će se održati u dvorani franjevačkog samostana u 18 sati.

POZIV RADNICIMA "DALMATINKE NOVE"

Uprava "Dalmatinke Nove" uputila je poziv radnicima da se najkasnije do kraja tjedna jave u tvornicu zbog popunjavanja ankete. U anketi poslodavci nude radnicima da zaokruže jedan od dva ponuđena odgovora, odnosno da se izjasne, žele li ili ne žele nastaviti raditi u tvornici "Dalmatinka Nova" pod uvjetima navedenima u Sporazumu između Uprave tvornice te predstavnika Sindikata i radnika-vjerovnika. Radnicima koji se izjasne da ne žele raditi u "Dalmatinci Novoj" prestat će radni odnos sukladno uvjetima iz Sporazuma, stoji u pozivu za anketu.

OBAVIJEST

Iz Likomed veterine dobili smo informaciju kako će danas obavljati larvicidnu dezinsekciju polaganjem DIFLOX COMPRESSA u stajaće vode i septičke jame, te prskanjem raslinja i drugih kritičkih točaka.

OBAVIJEST

U dječjem vrtiću "Maslačak" danas u 17.30 sati održat će se roditeljski sastanak za djecu koja su upisana u poslijepodnevne skupine.

OBAVIJEST

Na Gljevu je počela umjetnička kolonija, koja se održava već 12. godinu i koju posjećuju brojni umjetnici iz Hrvatske i inozemstva. Organizator kolonije je Lovre Plavac, koji je i predsjednik Udruge Kolonija Gljev. Zatvaranje će biti 29. lipnja.

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 23.06.2008.g., oko 11,40 sati, na GP "Kamensko", pri izlazu iz RH, pristupio je sedamdesetogodišnjak kod kojeg je u OA pronađen pištolj sa streljivom kojeg ilegalno posjeduje. Slijedi PP po čl. 54 Zakona o oružju.
IZVOR: PU SD