Subota, 24.06.2006.

I DANAS SPARNO I VRUćE

I danas će biti vruće i sparno vrijeme s temperaturom i do 34 stupnja Celzijeva. Liječnici upozoravaju na ovakvo vrijeme, kao i na što veću konzumaciju tekućine i malo slaniju prehranu. Pojašnjavaju kako pri većim temperaturama zraka čovjek duplo više gubi tekućinu, a i s njom natrijeklorid ili kuhinjsku sol prijeko potreban za funkciju organizma. Iz stoga razloga savjetu dodatnu sol u dnevnoj prehrani.
Obzirom na vrućinu, biometeorološke prilike razmjerno su nepovoljne.
Tegobe su moguće kod kroničkih bolesnika.

VELIBOR MILOšEVIć O RADU KOALICIJE "PREPOROD"


Jučer je za Radio Sinj sinjski dogradonačelnik Velibor Milošević govorio o vladajućoj koaliciji Preporod u protekloj godini dana, gospodarskim projektima, suradnji s Viteškim društvom kao i o oporbenom HDZ.
Ocjena dobar je jedna od najboljih ocjena u školi ističe Milošević te izražava zadovoljstvo koalicijom u vremenu od kad su na vlasti.
Gospodarska zona Kukuzovac koja je srž i temelj gospodarskog razvitka Sinja veliki je zalogaj za cijeli Cetinski kraj. Ova koalicija ulaže dosta napora i energije za pokrenuti je, ističe dogradonačelnik, znajući da je za početnu infrastrukturu potrebno uložiti nekoliko desetaka milijuna kuna kako bi se privukli potencijalni ulagači.
Dogradonačelnik dodaje kako uskoro slijedi potpisivanje kupoprodajnog ugovora između grada Sinja i Splitske mljekare Mils, što znači da će ova tvrtka sa svojim kapacitetima uskoro u naš grad.
Odnosi s VAD-om su dobri, ali treba uložiti i sa jedne i druge strane dodatne napore da se preskoču neki osobni interesi tvrdi Milošević.

KONCERT GRADSKE GLAZBE I GOSTIJU IZ MAđARSKE


Danas u uzvratni posjet Gradskoj glazbi stižu kolege iz Mađarske i grada Makoa. Goste glazbare primit će u nedjelju gradonačelnik Nikola Tomašević, ističe predsjednik glazbe Miloš Balić, a potom će uz domaćine u 21 sat na popularnoj Pijaci održati prigodni koncert.
Podsjetimo kako je naša Gradska glazba prošle godine u kolovozu boravila u Mađarskoj. Ovo je druga godina suradnje s mađarskim glazbarima ističe predsjednik Balić te najavljuje i prigodni program povodom sinjskog kulturnog ljeta «Dani Alke i velike Gospe».

KONCERT "ADIO šKOLO"

Danas je završni koncert povodom kraja školske godine 2005./6. na kojem će nastupiti Damir Urban i njegovi gosti. Koncert naziva «Adio školo» organizira Glazbena udruga Sinj uz pomoć grada Sinja i općine Hrvace.
Interes za dogadjaj je prisutan, a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji za 30 kuna u knjižari Axel i cafeu Coccolo. Koncert će započeti u 21,30 minuta.


VRIJEME

Sparno je i toplo vrijeme. Najveća dnevna temperatura zraka i i do 34 stupnja Celzijeva.