Petak, 24.06.2005.

SASTANAK SINDIKALISTA I DJELATNIKA "PROMET SINJ" SA UPRAVOM PODUZEćA

U poduzeću "Promet Sinj" jutros u 8 sati održan je sastanak sindikalista i djelatnika sa upravom poduzeća. Ovaj sastanak podsjetimo trebao se održati prošli tjedan, ali je vlasnik poduzeća Mate Jujnović od sindikata tražio pisani dopis o temama razgovora.

Prema riječima sindikalnog povjerenika Veljka Nasića radnici su vlasniku poduzeća iznijeli probleme s kojima se suočavaju u radu te iznijeli svoje zahtjeve, vlasnik je radnike izvijestio o stanju firme te istaknuo kako je otvoren za zajedničko rješavanje problema.

IZVJEšćE SA 2. SJEDNICE GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Jučer je održana 2 sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj se razmatra dnevni red o 9 točaka uz nadopune i izmjene. Sjednicu je otvorio gradonačelnik Nikola Tomašević, a kao prva točka bila je usvajanje zapisnika sa 1. Sjednice koja je jednoglasno usvojena te je odlučeno da se usvajanje zapisnika redovito provodi kao prva točka idućih sjednica...
...

DONACIJA DJEčJEM VRTIćU "ZVONčIć" U VRLICI

Japanski veleposlanik u Hrvatskoj Kaname Ikedo u Vrlici je tamošnjem dječjem vrtiću Zvončić uručio donaciju vrijednu 23,000 eura. Ugovor o donaciji potpisan je ravnateljicom dječjeg vrtića Mandicom Jakelić i gradonačelnikom Vrlike Ivanom čorićem, a naglašeno je da će sva sredstva biti utrošena za opremanje vrtića. Dodajmo kako je ovo druga donacija koju je japanska Vlada uručila dječjem vrtiću, koji inače pohađa 45 djece s vrličkog područja.

OBNOVLJENO GRADSKO KINO U SINJU

Gradsko kino nakon određene pauze svoj rad nastavlja u potpuno drugačijem izdanju. Ljubiteljima filmskih premijera tako se danas pruža vrhunsko ozvučenje i suvremena opremljenost, odnosno "dolby surround" zvuk i prošireni novi ekran.

BLAGDAN SV. IVANA KRSTITELJA

župa Grab danas se priprema za proslavu svog zaštitnika Sv. Ivana Krstitelja. Prigodna crkvena svečanost počela je u 10 i 30 sati, nakon čega se održava svečano misno slavlje koje uz mjesnog župnika fra Duška Boticu služi don Stipe Ljubas, triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata .

Povodom blagdana Sv. Ivana u nedjelju je i prigodna svečanost u Glavicama, točnije na Planici gdje će u 11,30 sati fra Ivan Akrap služiti svetu misu, nakon koje će se, najavljuje organizacijski odbor, održati narodno veselje. Poziva se pučanstvo da na istom sudjeluje u što većem broju.

Proslava ovog blagdana je i u Krušvaru, selu općine Dicmo. Tamo se očekuje veliki broj Krušvarana , kao i raseljenih mještana koji trenutno rade i žive u drugim gradovima posebno u Splitu. Svečano misno slavlje i ostale prigodnosti organizira i provodi krušvarski župnik don.Ante Tonći šošić.

SVEčANO MISNO SLAVLJE U CRKVI čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u subotu 25.lipnja održat će se svečano misno slavlje - ređenje mladih svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije. Iz naše župe u posljednje vrijeme nema zaređenih svećenika, no župnik fra Neven Pavlinušić izražava optimizam da će uskoro i mladi s našeg područja osjetiti duhovni poziv ovog zvanja.

VRIJEME

Prevladava sunčano i vrlo toplo vrijeme. Dnevna temperatura zraka kretat će se od 28 do 33 Celzijeva stupnja.