Četvrtak, 24.05.2012.

Nacionalno hodočašće u Rim

Ove godine organizira se nacionalno hodočašće u Rim. Radi se o zahvalnom hodočašću nakon pohoda sv. Oca Hrvatskoj, a ujedno i hodočašću duhovne obnove u godini vjere.Župljani Župe Gospe Sinjske prijave mogu izvršiti u Župnom uredu ili na vratariji samostana do kraja ovog mjeseca. Hodočašće je predviđeno od 4. do 10. studenog ove godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

20. obljetnica pogibije trojice vitezovaIzaslanstvo 2. bojne 4. gardijske brigade i članovi obitelji pokojnog Petra Akrapa u utorak, 22. svibnja obišli su brdo Veli Lisac gdje su poginula trojica vitezova, pripadnci 'Cro-Angelsa'. Polaganjem vijenaca na spomen obilježje skromno je obilježena 20. obljetnica pogibije Petra Akrapa, Stanka Vukojevića i Gorana Alebića.

Neka im je vječna slava i hvala!

IZVOR: WWW.FERATA.HR

12. akcija prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici

Udruga Srma organizira 12. akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici i druge građane u potrebi od 28.5. do 16.6.2012.g.
Prikuplja se ljetna odjeća i obuća: sportske trenirke, pamučne majice, obuća ravnih potplata, posteljina, ručnici, donje rublje, čarape i ostalo.
Prikupljanje se obavlja u kući Tripalo pokraj FINA-e u Sinju, ispod crkve i to ponedjeljkom i subotom od 10-12 sati, a od utorka do petka od 18 do 20 sati.