Utorak, 24.05.2011.

Ugovor između Grada i franjevaca

Dana 24. svibnja 2011. godine potpisan je ugovor o zamjeni nekretnina između Grada Sinja i Franjevačkog samostana Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju. Potpisali su ga gradonačelnik Ivica Glavan i gvardijan fra Bože Vuleta.
Time je završen dugogodišnji plan o "povratku" konfiscirane zgrade u vlasništvu Samostana koja se nalazi na trgu kralja Tomislava. Naime, ta zgrada je 1945. godine oduzeta Samostanu. Zgrada je sagrađena 1853. godine i u njoj je od 1854. godine djelovala Franjevačka klasična gimnazija kao prva gimnazija na jugu Hrvatske s pravom javnosti i hrvatskim nastavnim jezikom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Drago Gabrić se bori za život!

Naš reprezentativac Drago Gabrić teško je stradao izletjevši svojim BMW-om X6 u ponedjeljak oko 18.20 sati na autocesti između Dugopolja i Biska. U besvjesnom stanju je prebačen u  Jedinicu intenzivnog liječenja splitskog KBC-a.
Već prema prvim informacijama, utvrđeno je da se nekadašnje 'hajdučko srce' nalazi u teškom stanju.  Zadobio je ozljede opasne po život. Teške ozljede glave, frakturu lubanje i nagnječenje mozga. Prognoze su neizvjesne za mladog nogometaša.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

'Tko radi štrajka od gladi'

Popularni Damir Mihanovi Ćubi danas gostuje u Sinju s komedijom 'Tko radi štrajka od gladi', koju će izvesti u sinjskom kinu, s početkom u 20 sati. Gledatelje čeka punih sat i pol vremena urnebesnog smijeha.
Damir Mihanović Ćubi vrsni je zabavljač koji je ostavario zapažene uloge u televizijskim serijalima 'Nad Lipom 35' i 'Vjerujem u anđele'.
U predstavi 'Tko radi štrajka od gladi', čiji je autor, tumači ulogu Nevena, priprostog radnika koji kritizira svakodnevnicu i krive vrijednosti koje nameće društvo.
Za ulogu Nevena, Ćubi je prošle godine dobio prvu nagradu publike na festivalu 'Glumište pod murvom'.
Ulaznice za predstavu u prodaji su u knjižarama Duga i Axel, po cijeni od 40 kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zatvorena je dionica autoceste A 1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica u oba smjera , do 14:30 , zbog vježbe gašenja požara u tunelu Ledenik. Obilazak je državnim cestama preko Udbine, Gračaca i Zatona Obrovačkog.

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D1.
IZVOR: HAK
...