Ponedjeljak, 24.05.2010.

Na natječaj Grada Sinja iz programa za poticanje poduzetništva pristiglo 12 zahtjeva

Na natječaj Grada Sinja iz programa za poticanje poduzetništva pristiglo je 12 zahtjeva. Nakon njihove obrade povjerenstvo će pregledati pristiglu dokumentaciju te će gradonačelniku predložiti donošenje Prijedloga Odluke o odobravanju sredstava o čemu će konačnu Odluku donijeti Gradsko vijeće. Podsjetimo, Grad Sinj je u ovogodišnjem proračunu osigurao 700 tisuća kuna za poticanje poduzetništva.

Sastanak Upravnog vijeća Županijskog Doma zdravlja

Upravno vijeće Županijskog Doma zdravlja, koje će se sastati danas, 24. svibnja, u 14,00 sati, trebalo bi raspravljati između ostalog i o raspisivanju natječaja za opremanje operacijskih sala rodilišta u Sinju, Makarskoj i Imotskom.
Nakon što se utvrdi koliki je dug Županijskog Doma zdravlja, Upravno vijeće će razmotriti i prijedlog da se od Županije zatraži odobravanje kredita u iznosu od oko 55 milijuna kuna, za pokrivanje nastalih dugova Doma zdravlja splitsko–dalmatinske županije.

Triljski gradonačelnik Ivan Šipić sastao se jutros u Trilju s ravnateljem Caritasa splitsko – makarske nadbiskupije Slavkom Jerončićem

Triljski gradonačelnik Ivan Šipić sastao se jutros u Trilju s ravnateljem Caritasa splitsko–makarske nadbiskupije Slavkom Jerončićem.
Razgovaralo se o zajedničkim projektima na području suzbijanja siromaštva te ostalim problemima stanovnika triljskog kraja. Caritas će, u suradnji s Gradom, osiguravati materijalnu pomoć najugroženijim mještanima.

Kino danas

U sinjskom kinu u 20 sati i 30 minuta prikazivat će se romantična komedija „Cure biraju“.

Sport

U susretu posljednjeg kola 1. Hrvatske rukometne lige, ekipa Pršut Voštane Trilj na svom je parketu izgubila od Solina rezultatom 32:28.

Jučer su igrane utakmice 4. HNL – jug. OSK je u Otoku pobijedio Vinjane 2:0, a Glavice su, u Dugom ratu, izgubile od Orkana. Susret je završio rezultatom 3:2.

Na prvenstvu Hrvatske u motokrosu, koje je održano u Zabooku,  Ivan Kundid, u klasi MX–250 kubika, osvojio je 7. mjesto, Petar Kundid, u klasi 85 kubika, također 7. mjesto, dok je Jelena Kundid, u klasi Mix 50 kubila, zauzela 3. mjesto. Svi troje članovi su Motocross kluba Cetina iz Graba.

Stanje na cestama

Zbog radova na autocesti A 1, na više dionica od čvora Bosiljevo do tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Od 8- 20 sati zbog radova u tunelu Mala Kapela promet će teći jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.
-zbog radova, dionica državne ceste D 1, „Brza cesta Solin-Klis“ bit će zatvorena za sav promet danas od 18:00 do 18:30. Obilazno će se voziti starom kliškom cestom.
-od danas do 27.svibnja preko mosta u Omišu, na jadranskoj magistrali,(D 8), vozit će se jednim trakom naizmjence.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK